Regulament general pentru concursurile de fotografii.

Concursurile Teraristica Romania
Avatar utilizator
robertcarst
Crocodil
Crocodil
Mesaje: 706
Membru din: 24 Mar 2010, 21:37
Localitate: Radauti-Bucuresti
Nume: Carst Robert Lucian
Localitate: Radauti - Bucuresti
Contact:

Regulament general pentru concursurile de fotografii.

Mesajde robertcarst » 17 Mai 2012, 10:46

Concursurile "Fotografia Lunii" si "Fotografia anului"

1 - Teraristica Romania organizeaza lunar concursul "Fotografia Lunii" la care castigatorii vor primi cate o diploma. Castigatorii locului I vor participa automat la concursul "Fotografia anului", concurs organizat in luna ianuarie a anului urmator. La concursul "Fotografia anului" castigatorii locului 1 vor primi si premii, pe langa diplome.

2 - Pozele vor fi numai cu reptile, amfibieni sau nevertebrate intalnite in teraristica sau din fauna salbatica. Nu pasari, pesti, mamifere...

3 - Fiecare membru are dreptul sa puna o singura fotografie pe luna, aceasta fiind creatie personala pentru a nu leza legile copyright-ului.

4 - Fotografiile postate pe forum trebuie sa aiba dimensiunea de 800 x 600 pixeli (pentru a nu depasi latimea forumului), dar veti trimite pe e-mail la teraristica.romania@gmail.com si varianta mare a pozei (materialul brut, needitat, minim 1600x1200 pixeli). Fotografiile vor folosi la crearea calendarului Teraristica Romania, posibil si la caresheet-urile de pe site.

5.Pozele trebuie sa fie de calitate cat mai buna, cu o dimensiune de minim 2 Mpx (1600 x 1200). Se accepta editarea pozelor in Photoshop sau alte programe conexe doar pentru reglare balans de alb, luminozitate/contrast, histograme, etc. Nu sunt acceptate poze supraprocesate, pixelate sau alterate in orice fel.
Motiv: Toti suntem satuli de poze de calitate proasta, supraprocesate si tot felul de cocalarii. In schimb se permite reglare balans, culori, histograme pentru ca nu toate aparatele au acelasi balans de alb, unele fac contrast mai prost, luminozitatea obiectivului difera, etc. Reglarea pozelor este de bun simt atat timp cat acest lucru este facut subtil.

6 - Voturile se vor da in functie de calitatea fotografiilor iar acestea vor fi selectate dupa creativitatea si originalitatea lor si nu dupa raritatea speciei fotografiate.

7 - Nu sunt acceptate poze de proasta calitate facute cu telefonul.

8 - Participantii vor fi evaluati dupa urmatorul barem:

Calitate poza: 3 puncte
Compozitie: 3 puncte
Focalizare subiect: 3 puncte
Incadrare subiect 1 punct

9. Evaluarea se va face pe sistemul tot sau nimic, adica ori primesti punctele pentru o categorie din barem ori nu le primesti deloc. Maxim primit de la un evaluator - 10 puncte, maxim de la toti evaluatorii - 50 puncte.

10 - Concursul va fi deschis pana in ultima zi a lunii dupa care se va vota. Se va putea vota toata luna care urmeaza celei in care a avut loc concursul, dupa care topicul va fi inchis si se vor numara punctele urmand ca in ziua urmatoare sa se anunte castigatorii concursului in acelasi topic unde au fost puse si fotografiile.

11 - Castigatorii din fiecare luna vor avea fotografia castigatoare si numele pe prima pagina a http://www.teraristica.ro timp de o luna, pana la incheierea urmatorului concurs. Castigatorii primelor trei locuri din fiecare luna vor avea pozele si numele intr-o galerie foto speciala pe site, dedicata concursului.

12 - Pozele castigatorilor primului loc al concursului lunar vor fi folosite pentru crearea calendarului "Teraristica Romania", pe pagina lunii in care au castigat concursul, impreuna cu numele lor. Castigatorul concursului **Fotografia anului** va avea poza si pe coperta calendarului.

13 - Toti participantii se obliga sa citeasca si sa se conformeze regulilor concursului.

14 - In cazul in care unul din participanti a apucat sa puna o poza si doreste schimbarea acesteia cu alta mai buna din punct de vedere calitativ, este rugat sa contacteze un moderator/admin pentru a o schimba.

15 - Fiecare participant trebuie sa dea un titlu sugestiv pozei cu care participa la concurs.

16 - Orice alt comentariu in topicul cu pozele va fi sters sau mutat in topicul de discutii alocat concursului respectiv.


Mare atentie la calitatea pozei si va rugam sa cititi cu atentie regulamentul. Va reamintesc faptul ca pozele brute, needitate, se trimit la teraristica.romania@gmail.com

Userii care se inscriu in concurs vor trimite un mail de forma: Subiect: Concurs luna xx; Corp e-mail: Numele pozei + poza full-size in atasament.
Motiv: Pozele redimensionate nu arata intotdeauna valoarea lor reala - pot parea mai bune calitativ decat sunt defapt, subiectul poate aparea bine focalizat cand nu este, etc.
Answers, too often mutually exclusive, are easy to come by. What's more important is what questions are being asked.

Mail: robert.carst@teraristica.ro
Avatar utilizator
Shak
Breeder
Breeder
Mesaje: 235
Membru din: 09 Mai 2010, 12:04
Localitate: Cluj-Napoca
Nume: Tiberiu Salciuan
Contact:

Re: Regulament general pentru concursurile de fotografii.

Mesajde Shak » 17 Mai 2012, 20:01

Robert dragule cred ca trebuie sa editezi ce ai scris mai sus, deoarece te repeti, ceri sa se trimita pozele ne editate o data la un mail, dupa care ceri sa fie trimise la alta adresa. In loc sa lamureasca anumite treburi, il baga mai mult in ceata.
http://www.shak.ro

1.2.0 Varanus Acanthurus (Ackie Monitor)
0.0.1 Varanus Doreanus (Blue Tail Monitor)
Avatar utilizator
robertcarst
Crocodil
Crocodil
Mesaje: 706
Membru din: 24 Mar 2010, 21:37
Localitate: Radauti-Bucuresti
Nume: Carst Robert Lucian
Localitate: Radauti - Bucuresti
Contact:

Re: Regulament general pentru concursurile de fotografii.

Mesajde robertcarst » 17 Mai 2012, 20:50

Mersi de atentionare. S-a rezolvat. :beer:
Answers, too often mutually exclusive, are easy to come by. What's more important is what questions are being asked.

Mail: robert.carst@teraristica.ro
Avatar utilizator
Chuckie
Administrator
Administrator
Mesaje: 2883
Membru din: 29 Iul 2007, 21:59
Localitate: Militari
Nume: Valentin Nita
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Regulament general pentru concursurile de fotografii.

Mesajde Chuckie » 18 Mai 2012, 14:24

In momentul asta sistemul de vot este cel initial, bazat pe voturile userilor, inclusiv voturile administratorilor si moderatorilor.
Adica:
Locul I = 3 puncte
Locul II = 2 puncte
Locul III = 1 punct.
Se aduna punctele fiecaruia si se anunta castigatorii. Daca doi dintre cei 3 castigatori au acelasi punctaj, se reface votarea doar pentru cei doi.
Userii care au mai putin de 10 postari nu au drept de vot dar pot participa la concurs.

Înapoi la “Concursuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator