Concurs Articole Iulie 2010 - Discutii

Concursurile Teraristica Romania
Avatar utilizator
olarasu.marian
Fondator
Fondator
Mesaje: 466
Membru din: 24 Mar 2010, 16:58
Localitate: Bucuresti
Nume: Marian Olarasu
Localitate: Galati
Contact:

Concurs Articole Iulie 2010 - Discutii

Mesajde olarasu.marian » 29 Iun 2010, 13:55

Rog participantii la concurs sa posteze in avans(daca se poate) despre ce vor sa scrie, pentru nu a aparea conflicte intre useri(ex.: 2 participanti care scriu despre acelasi lucru.)
Avatar utilizator
BaGaBoND
Piton
Piton
Mesaje: 142
Membru din: 12 Apr 2010, 11:00
Localitate: Petrosani
Contact:

Re: Concurs Iulie 2010

Mesajde BaGaBoND » 29 Iun 2010, 13:59

Eu o sa scriu despre Acanthoscurria Juruenicola (Brazilian Orange Banded) momentan mai adun informatii
Imagine
Avatar utilizator
ovidiu.bm
Gecko
Gecko
Mesaje: 96
Membru din: 22 Mar 2010, 21:51
Localitate: Baia Mare
Nume: Ovidiu
Localitate: Baia Mare / Cluj Napoca
Contact:

Re: Concurs Iulie 2010

Mesajde ovidiu.bm » 29 Iun 2010, 17:08

eu am sa scriu despre pitonul regal..daca ma mai gandesc si la alta specie am sa anunt ;)..ms! :) :snake:
Avatar utilizator
Crabman
Varan
Varan
Mesaje: 440
Membru din: 25 Apr 2010, 00:32
Localitate: Constanta
Localitate: constanta

Re: Concurs Iulie 2010

Mesajde Crabman » 29 Iun 2010, 22:40

Imi rezerv dreptul de a scrie despre gecko bibroni :ass:
[img]http://forum.portal.edu.ro/uploads/av-134581.gif[/img]
Hey Earl!Hey Crabman!
Avatar utilizator
Sloby
Varan
Varan
Mesaje: 388
Membru din: 22 Mar 2010, 21:54
Localitate: Focsani
Nume: Rosioru Cristian Gabriel
Localitate: Focsani
Contact:

Re: Concurs Iulie 2010

Mesajde Sloby » 30 Iun 2010, 10:26

Daca tot nu a fost scris despre varanul de savana si nici nu vrea nimeni am sa ma ocup eu.Asta avand in vedere ca am sa fiu posesorul unui exemplar cat de curand.
2.0.0 Varanus exanthematicus
Avatar utilizator
Chuckie
Administrator
Administrator
Mesaje: 2883
Membru din: 29 Iul 2007, 21:59
Localitate: Militari
Nume: Valentin Nita
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Concurs Iulie 2010

Mesajde Chuckie » 30 Iun 2010, 12:28

ovidiu.bm scrie:eu am sa scriu despre pitonul regal..daca ma mai gandesc si la alta specie am sa anunt ;)..ms! :) :snake:


Ovidiu, am scris in reguli, doar ce nu s-a scris...verificati si voi pe site. Cele care au doar poza pe site se pot scrie. Dar cele la care s-a scris si textul nu.

Si inca ceva ce trebuie sa stiti. Desi articolele vor aparea pe site cu numele vostru e posibil ca articolele sa sufere ceva modificari si adaugiri. Pe de alta parte cu cat articolul e mai bine documentat si mai complet cu atat va cresc sansele sa intrati in primele trei locuri.
Avatar utilizator
Exos
Pui
Pui
Mesaje: 45
Membru din: 12 Apr 2010, 18:22
Nume: Bogdan Ionas
Localitate: Sannicolau Mare,jud.Timis
Contact:

Concurs Iulie 2010 -2

Mesajde Exos » 30 Iun 2010, 18:16

Eu vreau sa scriu despre Crested gecko
Avatar utilizator
BaGaBoND
Piton
Piton
Mesaje: 142
Membru din: 12 Apr 2010, 11:00
Localitate: Petrosani
Contact:

Re: Concurs Iulie 2010

Mesajde BaGaBoND » 30 Iun 2010, 19:03

Articol eliminat din concurs datorita userului Bagabond care a incercat continuu sa influenteze voturile celorlalti.


Emperor Scorpion (Pandinus imperator)(Scorpionul Imperial)
Imagine

- Clasificare
Clasa Arachnida, Ordinul Scorpiones, Familia Scorpionidae

- Subspecii
nu are subspecii.
- Statut de conservare
Scorpionul Imperial este trecut pe lista CITES , anexa B
- Areal de distributie
Padurile Tropicale din Vestul Africii.
- Habitat
Scorpionul Imperial este în principal situat în Africa de Vest, În plus, au fost găsiti în ţările din Gabon, Senegal, Togo precum şi alte ţări în apropierea ecuatorului. În aceste ţări, acestia se regăsesc în pădurile tropicale umede si trăiesc în tuneluri în apropierea suprafeţei .Dacă prada este destul de abundenta, acestia pot fi găsiti în colonii mari. Un studiu de D. Mahsberg spune că o colonie a fost descoperit conţinând 15 indivizi.

- Descriere specie
Scorpionul imperial este un scorpion foarte mare care traieste pana la 8 ani si poate ajunge pana la 20cm, impresionant si rezistent din Africa tropicală. Specimenele salbatice sunt, de obicei colectate din Togo şi Ghana. Este de asemenea cea mai sigura specie de scorpion care poate fi manipulata, dar acest lucru nu este recomandat. Acesti scorpioni sunt animale populare în filmele de groaza, deoarece sunt mari, negri, şi pot avea un contact strâns cu actorii. Veninul este folosit foarte rar, si în general nu este dăunător pentru oameni. Scorpionii imperiali au fost în mod tradiţional ţinuti în grupuri de trei sau mai multi, atât timp cât acestia au la dispozitie destulă hrană, dar este sugerat sa aibe terarii separate. Dacă există un grup de scorpioni într-un terariu, lupte de multe ori pot izbucni pentru acelasi greiere, chiar dacă există alti greieri in terariu! Ca şi cele mai multe arahnide, este important să păstraţi scorpionul departe de lumina directă UV. Această specie este deosebit de sensibil la lumină UV, şi o astfel de expunere va provoca stres şi, în final moartea.Scorpionul Imperial continuă să impresioneze, colecţionarii cu mărimea şi frumuseţe lor. Dacă e sa alege-ti un scorpion, Scorpionul Imperial nu vă va dezamăgi.

- Hranire
Furnizarea hranei la scorpionul dvs. este cea mai uşoară parte . Ei vor consuma in general aproape tot ce puneti în faţa lor.Hrana oferita include cu succes greieri, gândaci, molii, mealworms, viermi de mătase, viermi de ceară, râme , şoareci Pinky.
Cea mai frecventa prada oferita şi o insectă bună in dieta lor sunt greierii. Unul sau doi greieri o dată sau de două ori pe săptămână este suficient.
Este important ca hrana sa nu fie prinsa din natura . Puteţi observa că scorpionul dvs. va lasă bucăţi de pradă consumate în interiorul terariului. Acestea ar trebui îndepărtate pentru a preveni mucegaiul şi acarienii.
- Reproducere
Acesti scorpioni sunt relativ usor de inmultit; asiguraţi-vă că masculul şi femela sunt maturi. Ambii trebuie să fie bine hrăniti. Masculii se angajeaza intr-un ritual elaborat de cucerire, prinzandu-se de clestii femelei si invartindu-se in jur in cautarea unui loc potrivit pentru a-si depune spermatoforii - capsule ce contin spermatozoizi. Dupa depozitare, manevreaza femela astfel incat aceasta sa poata primi sperma. Dupa sapte pana la noua luni de gestatie, femela naste intre 9 si 32 pui, care raman alaturi de ea pentru o vreme. Puii sunt albi la nastere, schimbandu-si treptat culoarea, pana ating varsta de patru luni devenind negri.

- Terariu - amenajare si necesitati
Un Terariu 40x30cm este suficient dar cu cat mai mare cu atat mai bine asa ca va recomand un terariu de 40 litri.Unii crescatori tin mai multi scorpioni intr-un terariu ceea ce personal nu recomand deoarece arahnidele nu văd alţii de acelasi gen propriile rude; tot ce vad este o masă sau o posibilă ameninţare.
În cazul în care va hotarati sa tineti mai multi scorpioni dimensiunea terariului trebuie mărită proporţional cu numărul de Scorpioni.
Pentru doi scorpioni imperiali cel mai mic terariu, care ar trebui săl utilizaţi ar fi de 80 litri, pentru trei un terariu de 120 litri şi aşa mai departe. Chiar si cu o incintă mai mare exista încă riscul ca scorpionii dvs. sa se ucida reciproc.
Scorpionul Imperial este o specie care se ingroapa asa ca are nevoie de un substrat adânc în care sa-si poata sapa vizuina sau puteti adauga vizuini artificiale.
Cele mai utile metode ca scorpionul sa se simta ca acasa este sa plantati plante naturale in incintă. Prefer Pothos din cauza cerinţelor scazute de lumină şi capacitatea de a prospera într-un mediu umed, dar orice instalaţie de plante vii cu cerinţe similare de îngrijire ar funcţiona. Frunzele de plante vii va oferii, de asemenea, o multime de locuri unde scorpionul dvs. se poate ascunde şi de a ajuta la stabilizarea nivelului de umiditate.
În acest moment puteţi adăuga o vizuină artificială din PVC, tuburi goale din plută , ghivece decupate etc.. pe care o puteţi îngropa parţial în substrat . Dacă doriţi mai degrabă ati putea lăsa să sape scorpionul sau puteţi plasa pur şi simplu o secţiune sterilizat de scoarta de copac la fiecare capăt al incintei pe suprafata pentru ca scorpionul dumneavoastră să se ascundă.
Iluminatul este necesar doar pentru a furniza un ciclu noapte zi. Acest lucru poate fi realizat prin plasarea lor în intervalul luminat langa o fereastră sau prin utilizarea unui bec cu incandescenţă mica . Dacă vă păstraţi scorpionul lângă o fereastră trebuie să fiti atenti ca lumina soarelui sa nu bata direct în terariu acest lucru ar putea duce la creşterea temperaturilor la un nivel inacceptabil, iar lumina puternica va stresa scorpionul.
Utilizarea becurilor incandescente de putere mica se poate dovedi utila în furnizarea de temperatură în interiorul terariului.
Luminile stralucitoare sau cele care emit radiaţii UV ar trebui să fie evitate cu orice preţ. Ambele vor stresa sever scorpionul si pot duce eventual la deces.
Temperatura şi căldura
Este general acceptat faptul că acesti scorpioni pot fi păstrati la temperatura camerei, astfel încât nu este nevoie de nici o sursă de căldură suplimentara.
Scorpionul Imperial are nevoie de o temperatură de 24 - 28 grade celsius. Pentru a vă asigura menţinerea temperaturii adecvate ar trebui să instalaţi un termometru de interior, cu care se poate măsura temperatura aerului ambiant. Dacă utilizaţi un incalzitor sub terariu, este important să utilizaţi un termometru cu o sondă care poate fi instalat in substrat pentru a vă asigura că nu provoacă supraincalzirea substratului.
Umiditate
Aşa cum am menţionat anterior, acesti scorpioni sunt din zonele umede tropicale din Africa de Vest. Ca atare, ei necesită 75 - 90% umiditate în incinta lor, pentru a evita deshidratarea.
În timp ce umiditatea mai mare de 90% este acceptabila dar nu există nici un avantaj în plus, la mai putin de 70% scorpionii pot avea probleme de sanatate.
Un higrometru instalat in incinta va ajuta pentru a mentine umiditatea corecta.
Un bol cu apă puţin adâncă este o necesitate în interiorul terariului.
Ultima oară modificat 01 Aug 2010, 12:14 de către BaGaBoND, modificat de 10 ori în total.
Imagine
Avatar utilizator
Chunkypops
Piton
Piton
Mesaje: 213
Membru din: 27 Apr 2010, 19:07
Localitate: Brasov
Nume: Alin N.
Contact:

Re: Concurs Iulie 2010

Mesajde Chunkypops » 30 Iun 2010, 20:53

Buna seara, voi intra si eu in concurs cu un articol despre Avicularia Metallica.
Articol frumos va doresc.
______________________________________
You can take the cat out of the jungle
But you can't take the jungle out of the cat!
_________________
Avatar utilizator
Colban Mihai-Codrin
Administrator
Administrator
Mesaje: 631
Membru din: 22 Mar 2010, 17:03
Localitate: Vatra Moldovitei, SV
Nume: Mihai-Codrin Colban
Contact:

Re: Concurs Iulie 2010

Mesajde Colban Mihai-Codrin » 01 Iul 2010, 03:44

Parerea mea e ca atunci cand aveti un care sheet sa il scrieti...ca si eu pot sa imi rezerv o specie de exemplu si sa scriu la ea cand am chef iar altu sa aiba deja care sheet facut si mai bun ca mine...parerea mea e ca trebuie sa existe mai multa organizare
Redirecționează 2% din impozitul pe venit către Agent Green!
www.agentgreen.ro
Avatar utilizator
movix
Varan
Varan
Mesaje: 463
Membru din: 22 Mar 2010, 17:06
Localitate: Resita
Nume: Morariu Andrei
Localitate: Resita/Timisoara
Contact:

Re: Concurs Iulie 2010

Mesajde movix » 01 Iul 2010, 09:54

Alegoric scrie:Parerea mea e ca atunci cand aveti un care sheet sa il scrieti...ca si eu pot sa imi rezerv o specie de exemplu si sa scriu la ea cand am chef iar altu sa aiba deja care sheet facut si mai bun ca mine...parerea mea e ca trebuie sa existe mai multa organizare


N`am prea inteles ce ai vrut sa zici, dar daca te referi la faptul ca tu scrii un caresheet despre varani de exemplu si posteaza altcineva inaintea ta un caresheet tot despre varani.......
olarasu.marian scrie:Rog participantii la concurs sa posteze in avans(daca se poate) despre ce vor sa scrie, pentru nu a aparea conflicte intre useri(ex.: 2 participanti care scriu despre acelasi lucru.)
:bliss:
Avatar utilizator
Chunkypops
Piton
Piton
Mesaje: 213
Membru din: 27 Apr 2010, 19:07
Localitate: Brasov
Nume: Alin N.
Contact:

Re: Concurs Iulie 2010

Mesajde Chunkypops » 01 Iul 2010, 13:07

Asta e si ideea ... sa faci un articol. Daca ai caresheet-ul deja, de ce nu l-ai pus pana acum? + exista organizare, concursul tine pana pe 1 august, caresheetul trebuie sa urmareasca un tipar s.a.m.d. Flame for nothing ( mai citeste si tu prietene inainte sa te apuci sa acuzi)
______________________________________
You can take the cat out of the jungle
But you can't take the jungle out of the cat!
_________________
Avatar utilizator
Colban Mihai-Codrin
Administrator
Administrator
Mesaje: 631
Membru din: 22 Mar 2010, 17:03
Localitate: Vatra Moldovitei, SV
Nume: Mihai-Codrin Colban
Contact:

Re: Concurs Iulie 2010

Mesajde Colban Mihai-Codrin » 01 Iul 2010, 13:20

Chunkypops scrie:Asta e si ideea ... sa faci un articol. Daca ai caresheet-ul deja, de ce nu l-ai pus pana acum? + exista organizare, concursul tine pana pe 1 august, caresheetul trebuie sa urmareasca un tipar s.a.m.d. Flame for nothing ( mai citeste si tu prietene inainte sa te apuci sa acuzi)


Eu ma refeream la astia care isi rezerva o specie si scriu cand le convine lor...vreti sa scrieti ceva scrieti din prima nu tineti ocupate anumite subiecte..si daca ma intrebi de ce nu am pus caresheetul pana acum ar trebui sa citesti tu mai bine...prietene :think:
Redirecționează 2% din impozitul pe venit către Agent Green!
www.agentgreen.ro
Avatar utilizator
Chuckie
Administrator
Administrator
Mesaje: 2883
Membru din: 29 Iul 2007, 21:59
Localitate: Militari
Nume: Valentin Nita
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Concurs Iulie 2010

Mesajde Chuckie » 01 Iul 2010, 13:27

E posibil sa existe niste lacune in structura concursului. Suntem deschisi sugestiilor si putem reconfigura. Dar fara intepaturi va rog, nu va ajuta cu nimic certurile.

Asteptam parerile si sugestiile voastre.
radu
Gecko
Gecko
Mesaje: 64
Membru din: 10 Apr 2010, 23:17
Localitate: Cluj-Napoca
Nume: Radu
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Re: Concurs Iulie 2010

Mesajde radu » 01 Iul 2010, 13:35

olarasu.marian scrie:Rog participantii la concurs sa posteze in avans(daca se poate) despre ce vor sa scrie, pentru nu a aparea conflicte intre useri(ex.: 2 participanti care scriu despre acelasi lucru.)


o parere personala ar fi sa se dea voie la mai multe persoane sa scrie despre acelasi lucru. Dintre cele doua caresheet-uri (sau mai multe), unul tot e mai bun decat celalalt. Daca cineva se anunta ca face un caresheet, poate il blocheaza pe altul care ar face unul mai bun, mai complex, mai bine documentat. Asa ca fiecare sa faca ce vrea si la urma se alege cel mai bun.
Parerea mea ;)

Înapoi la “Concursuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori