Green Tree Frog - Hyla Arborea

Dendrobates, Agalychnis si alte specii de broaste intalnite in teraristica.
Avatar utilizator
Bobi
Varan
Varan
Mesaje: 287
Membru din: 08 Ian 2013, 22:58
Localitate: Bucuresti
Nume: Bogdan
Localitate: cercelarubogdan@yahoo.com
Contact:

Green Tree Frog - Hyla Arborea

Mesajde Bobi » 21 Noi 2014, 01:24

Denumirea stiintifica este Hyla Arboreea. Mai este cunoscuta si sub numele de European Green Tree Frog, European Tree Frog, si Eurasian Tree Frog. Este singura broasca arboricola de la noi din tara fiind raspandita si in Rusia si toata Europa centrala si de vest! In multe dintre aceste tari specia este considerata vulnerabila, fiind chiar in prag de disparitie in unele. Majoritatea tarilor vest-europene protejeaza aceasta specie prin lege!

Descriere: Este o broasca arboricola prezentant la nivelul degetelor discuri adezive cu care se catara foarte usor pe vegetatie. Are o dimensiune de 4-5 cm! Coloritul difera de la verde deschis pana la verde inchid, gri chiar si negru! Isi schimba foarte usor culoarea, depinde de mediul in care sta ,imita foarte bine chiar si o bucata de ciuperca dupa o creanga! Urechile sunt foarte vizibile si au pe laterale 2 dungi inchise la culoare. Pe abdomen sunt deschise la culoare, aproape albe! Masculul se difera fata de femela prin faptul ca are o "bula vocala" care arata ca un pliu de piele de culoare roz spre rosu, pe cand femela nu are , culoarea fiind asemeni abdomenului! Sunt foarte active pe timp de noapte si spre dimineata , dar pot fii vazute si in timpul zilei prin vegetatie! Masculul canta foarte puternic! Iarna acestea hiberneaza sub stratul de frunze sau chiar in pamant!

Dieta: Se hraneste cu insecte de mici dimensiuni, pui de gandaci, fluturi, muste, tantari, mealworms, aproape la orice misca se repede ! Adultii pot fii hraniti la 2 zile !

Terariu: Trebuie sa fie arboricol si sa mentina umiditatea la 70,80% ! O sursa de apa in permanenta , o cascada daca se poate sau daca nu un vas cu apa cara trebuie schimbat zilnic! Ca substrat se poate folosi cocos ! Terariul trebuie sa prezine multe crengi de diferite dimensiuni si plante verzi sau de plastic !

Reproducere: Primavara, primii ies de la hibernat masculii, care populeaza baltile. Abia apoi apar si femelele care li se alatura. In general, intr-o balta exista mai multi masculi decat femele. Intre aprilie si iunie este perioada de reproducere.Imperecherea are loc noaptea, timp de cateva ore. Femela va depune oua mici in pachete de dimensiunea unei nuci, pe vegetatie sau la fundul apei. Ponta poate cuprinde pana la 2000 de oua. Dupa 12 zile apar larvele, cu aspect pisciform. Dupa 3 luni, puietul ajunge la forma de adult si paraseste apa. Abia dupa 3 ani vor fi capabili sa se reproduca.


Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Si cateva prestatii cu ceasul meu desteptator :))
http://youtu.be/BErtYGBzJQY
http://youtu.be/lP68hrD_XX0
http://youtu.be/vsNv6CbBgG8
Imagine
2.2.0.0 Rhacodactylus ciliatus

Înapoi la “Broaste (Anure)”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori