Parahybana si terariul

Toate speciile din Familia Theraphosidae cu toate subfamiliile.
Katyia
Ou
Ou
Mesaje: 7
Membru din: 02 Iun 2014, 02:10
Localitate: Bucuresti
Nume: Cristina

Parahybana si terariul

Mesajde Katyia » 02 Iun 2014, 02:50

Salutari tuturor

Dupa 2 ore de rasfoit forumuri am ajuns la concluzia ca mai bine intreb omeneste pe cei care stiu cu ce se mananca teraristica. Sunt noua in teraristica, din pacate nimeni nu m-a avertizat ca provoaca dependenta...deja ma mai gandesc la inca cel putin 2 tarantule :)) . Boooonn, deci, am o L.Parahybana, femela, avea 17 cm, a naparlit acum cateva zile si picioarele sunt considerabil mai lungi, nu degeaba o cheama Deedee, imi aminteste teribil de sora lui Dexter din desene :)) . Sa zic ca ar avea..19 acum, cred. Terariul are 55 inaltime si 85L cu 55l . este din pal iar peretii laterali si spatele este acoperit de un decor de stanca care ar mai lua sa zic 5-10 cm din marimea lui. fata este de sticla iar capacul din pal. am optat pentru sticla pentru ca in obsessile mele de a sterge mereu geamul sa nu il zgarii daca ar fi fost plexi , iar pal pentru ca nu am vrut sa se vada spatele decorului . Toata iarna nu am avut probleme, temperatura s-a mentinut la 22-24 de grade, dar acum, cat a fost cald cateva zile ( si nu a fost excesiv ) temperatura a crescut pana la 30 de grade in terariu. am tinut capacul deschis pentru ca mi-era teama ca se cloceste saraca. Spuneti-mi va rog daca pun un capac de plasa ar fi mai ok ? am citit pareri pro si contra, are in jur de 70 de gauri in capacul de sus de 8 , dar pe fata sunt doar 8 ( fiind sticla nu am gasit pe nimeni sa dea mai multe gauri de atat de frica sa nu il sparga ) iar cand am construit terariul am stiut ca ar fi suficiente aerisirile din capac si sticla, acum nu mai sunt asa sigura. Voi ce parere aveti ?

P.S. - Se pare ca specimenul meu de fata cu craci lungi nu este atat de "pentru incepatori" pe cat am citit :)) GROAZNIC de teritoriala, iar perisorii iritanti zboara intr-una. Am surprins-o intr-o seara pe cand stateam linistita in pat ca o luase la plimbare pe pereti si imprastia pe toti peretii inclusiv pe leduri cu perisori, se plictiseste groaznic de repede, sau e de profesie decorator de interioare. Muta substratul de colo colo, il indeasa prin toate gaurile ca a doua zi sa il scoata si tot asa. Unde mai pui ca nu se ascunde neam..i-am pus la inceput o nuca de cocos destul de maricica credeam eu, cand s-a pus langa ea si am vazut ca este mica pentru ea am vrut sa o scot, pai cine a mai putut maica ? si 20 de picioare daca avea cu toate se agata de ea...pana si la naparlire s-a pus fleasc langa geam in mijlocul terariului, hap cracii in sus iar si acum cat are exoscheletul moale presupun, cand ii ud cu pulverizatorul il fugareste ca nebuna cu toate ca abia merge de zici ca a tras la masea. Ce-i al ei e al ei, barem e haioasa lungana mea ! ( Si nu , nu o iau un mana si nu o stresez, observ de la distanta,aproape stau doar sa vad daca prinde gandacul ca sa il scot in caz de nu mananca cum a fost perioada destul de lunga de greva foamei inainte de naparlire, 3 luni si jumatate greva ! )

Va multumesc pentru rabdarea de a citi "mesajoiul" :roll:
Avatar utilizator
agamura
Varan
Varan
Mesaje: 444
Membru din: 14 Apr 2012, 22:11
Localitate: Maribor
Nume: Michael
Contact:

Re: Parahybana si terariul

Mesajde agamura » 02 Iun 2014, 03:05

Poti face aerisiri laterale folosind o plasa mai solida. Un cooler/ventilator asezat deasupra terariului mai scade cu cateva grade temperatura dar s-ar putea ca Deedee sa fie deranjata de curentul de aer.
Pana in 30 de grade nu cred ca o afecteaza foarte mult, peste 30 de grade ma tem ca da. Eu unul as capia!

Inaltimea terariului+marimea lui Deedee+apetitul ei pentru escalada pot duce la accidente neplacute. In momentul asta toate tarantulele terestre pe care le am stau in "terarii" de 15 cm inaltime.

P.S. Bine ai venit pe forum!
Avatar utilizator
Corleone
Fondator
Fondator
Mesaje: 1113
Membru din: 22 Mar 2010, 16:18
Nume: Alex Fota
Localitate: Tirgoviste
Contact:

Re: Parahybana si terariul

Mesajde Corleone » 05 Iun 2014, 15:05

Sa o luam in ordine cronologica:
1. Unde ai citit ca e pentru incepatori? In cel mai bun caz se poate incadra la incepator-mediu (chiar mai sus este un subiect pe tema asta).
2. Terariul e prea inalt. O cazatura i-ar putea fi chiar mortala, pentru ca la marimea asta, parahybanele sunt destul de grele.
3. Palul ca terariu pentru tarantule e o idee destul de proasta. In scurt timp o sa se umfle. Eu am facut terariu de pal pentru Grammostola rosea, care e semi-desertica si tot nu a rezistat.
4. Faptul ca arunca cu perisori si isi modifica substratul inainte de naprarlire e perfect normal. La naparlire de obicei pe covorul de panza pe care naparlesc pun perisori pentru a inteparta eventualii musafiri neplacuti.
5. Nu mai pulveriza direct pe ea. Perii tarantulelor au rolul de a simtii vibratiile aerului. Nu faci decat sa o stresezi.
6. Parahybana e o specie de display. Nu o sa se ascunda decat foarte rar, deci nu ai de ce sa-ti faci griji.
7. E o specie originara din Brazilia. Temperaturile de 30 grade sunt normale. Sunt destul de sigur ca in habitatul ei temperaturile urca chiar mai sus de 30, asa ca nu iti face griji nici in privinta asta.

Daca ai alte intrebari, le asteptam :thumbup:
id: alexfota91
Katyia
Ou
Ou
Mesaje: 7
Membru din: 02 Iun 2014, 02:10
Localitate: Bucuresti
Nume: Cristina

Re: Parahybana si terariul

Mesajde Katyia » 22 Oct 2014, 17:23

Salutari !

Cam tarziu raspunsul stiu, dar la ultima vizita am primit sfaturile de care aveam nevoie si nu am mai intrat aici , pai in ordine iti raspund si eu

1. Iti dai seama ca tot aici am citit ca parahybanele sunt pentru incepatori. am sa pun un link sa iti arat, era pe o listuta de tarantule ok pentru incepatori si pasnice.
2. Scazand grosimea palului , raman 50 de cm inaltime, scazand stratul de substrat de 20-25 de cm raman 25-30 de cm, ea avand 19...parerea mea ra si este ca o cazatura de 10 cm nu este fatala ( ceea ce nu s-a intamplat pana acum , nu contrazic ca nu s-ar putea intampla )
3. Palul este siliconat in colturi si colantat pana la jumatate in inaltime, tocmai pentru a fi sigura ca nu se umfla. pana acum a functionat perfect, nu am probleme.
4. Aici cred ca ai putea sa imi intelegi entuziasmul...nu mi se pare anormal, doar ca atunci cand a trecut de la perisori pe substrat la perisori pe pereti si in leduri mi s-a parut wow. Repet...prima tarantula...entuziasm.
5. Aici ai inteles total gresit, nu am spus nicaieri ca pulverizez direct pe ea , nu am facut-o si nici nu am sa o fac. Am spus ca fugareste jetul de apa...ud la 15 cm de ea.
6. Asta am observat-o cu trecerea timpului, cu toate ca am vazut ca atunci cand sunt mai micute se pitesc, iar atunci cand naparlesc, in general stau putin mai ferite. trebuie sa recunosti ca e un pic funny antunci cand vezi ca pulchripes se super baricadeaza cand naparleste si parahybana fleasc in mijloc langa geam fara nici un stres. REPET...unui incepator entuziasmat i se pare si amuzant si wow iarasi.
7. Asa e , si asa am considerat si eu, numai ca in lipsa unei aerisiri cum trebuie s-a intamplat sa faca si mucegai. acum capacul de sus e decupat si pus plasa. Mult mai ok din toate punctele de vedere
Avatar utilizator
Corleone
Fondator
Fondator
Mesaje: 1113
Membru din: 22 Mar 2010, 16:18
Nume: Alex Fota
Localitate: Tirgoviste
Contact:

Re: Parahybana si terariul

Mesajde Corleone » 23 Oct 2014, 22:02

Problema e ca listele alea cu specii pe nivele de experienta sunt făcute de obicei de oameni care "se joaca" la momentul respectiv cu africane sau asiatice (care sunt extrem de populare printre avansați). Dar daca privești o parahybana prin ochii unui începător, clar nu e Grammostola sau Brachypelma. Insa depinde si de exemplare. Stiu pe cineva care avea un bolovan de paraybana si un demon de B.smithi.
id: alexfota91
Katyia
Ou
Ou
Mesaje: 7
Membru din: 02 Iun 2014, 02:10
Localitate: Bucuresti
Nume: Cristina

Re: Parahybana si terariul

Mesajde Katyia » 24 Oct 2014, 08:03

Asta da asa e , suna un pic ciudat sa asociezi cuvantul personalitate unei tarantule , dar parerea mea este ca unele au un pic de personalitate. Stiu si eu pe cineva cu o parahybana si este o bolovana 100% , mai tarziu am putut sa si fac diferenta personal intre o parahybana si o pulchripes. Pulchripes e ingeras comparativ cu parahybana. Si ei bine parerile sunt impartite cand vine vorba de tarantule si specii pasnice, cum ziceai si tu..poate fi cineva cu o experienta de ani de zile si din fericire a dat peste parahybane pasnice...ei bine si atunci o va pune pentru incepatori. Uite ..la mine 2-3 luni a fost pasnica rau. Pana sa ii schimb capacul de sus, sa ii pun plasa, ii mai deschideam capacul sa se aeriseasca, sa nu cumva sa faca mucegai. Ei bine, obosita de la servici intr-o seara am adormit cu capacul deschis, 3 ore mai tarziu era in aceeasi pozitie, dar cu timpul a prins un tupeu fantastic. Probabil unde era si in pre-molt la inceput.

Înapoi la “Tarantule”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori