> Acanthoscurria geniculata - Brazilian Whiteknee Tarantula | Tarantule | Nevertebrate

Teraristica Romania

Acanthoscurria geniculata - Brazilian Whiteknee Tarantula
Tarantule
Scris de Marian Olarasu   

 

 

 

 

 

 

 

 

Clasificare

Regn: Animalia Încrengătură: Arthropoda Clasa: Arachnida Ordin: Araneae Subordin: Mygalomorphae Familie: Theraphosidae Genul: Acanthoscurria Specie: geniculata 

                      

Subspecii:

Momentan nu există subspecii descrise.

 

Nume comun:

Brazilian Whiteknee Tarantula

 

Status de conservare:

Nu este menționată pe listele IUCN sau anexele CITES.

 

Areal de distribuție:
După cum spune și numele comun această specie este întâlnită în Brazilia.

 

Habitat:

Indivizii din această specie trăiesc în sălbăticie în selva braziliană, în zone cu umiditate crescută. Specia este terestră, prin urmare indivizii trăiesc la nivelul solului.

 

Descriere specie:

Specie de dimensiuni mari, ajungând la 20 de cm legspan, se recunoaşte uşor după benzile de culoare albă de la articulaţiile segmentelor membrelor, dar şi după abdomenul negru acoperit cu peri de culoare roşie. Una dintre cele mai populare specii din hobby, este apreciată pentru dimensiunile mari, colorit, ritm de crestere rapid şi pentru faptul că petrec majoritatea timpului "la vedere", spre deosebire de alte specii de tarantule. De asemenea este o specie apreciată și pentru faptul ca are un apetit vorace și cazurile în care să refuze mâncarea sunt rare. Fiind o specie originară din America de Sud și Acanthoscurria geniculata prezintă perișori urticanți pe corp, fapt ce poate provoca unele neplăceri celui ce deține această specie (iritarea dermului în locul de contact cu perișorii, conjunctivite severe și chiar orbire în cazul în care aceștia iau contact cu structurile globului ocular).

      

Hrănire:

Această specie va manca aproximativ tot ce i se va pune la dispoziţie, fiind una din puţinele specii la care există riscul suprahrănirii. Hrana se oferă odată la 2 saptamani în cazul indivizilor sub-adulţi sau adulţi, şi aproximativ odată pe saptamână pentru indivizii mai mici. Unii indivizi vor mânca hrana chiar şi în perioada de prenăpârlire, ceea ce nu se întâmplă la majoritatea speciilor.

                                  

Reproducere:

În general ritualul împercherii respectă regulile descrise în articolul ”Tarantule - anatomie și reproducere”. Trebuie menționat însă ca sunt mai frecvente cazurile în care femela atacă și chiar omoară masculul în timpul împerecherii și faptul că un sac cu ouă poate să conțină și peste 2000 ouă.

  

Terariu - amenajare și necesități:

Acanthoscurria geniculata este o specie terestră, suprafaţa terariului fiind mai importantă decât înălţimea. Petrec majoritatea timpului afară din acunzătoare, dar aceasta este necesară pentru siguranţa animalului sau trebuie asigurat un strat mai gros de substrat în care individul să îşi poată construi o ascunzătoare.
Temperatura optimă este în jur de 25-28 °C pe perioada zilei şi nu trebuie să scadă sub 18 °C în faza nocturnă, iar în privinţa umidităţii, crescătorii cu experienţă o recomandă în jurul valorii de 60%.
Ca şi substrat se poate folosi muschi de turbă, pământ de ghiveci fără aditivi organici, vermiculită sau pământ de nucă de cocos.
De asemenea este recomandată folosirea unui vas de apă, pentru a evita deshidratarea animalului. Vasul trebuie proporţionat cu mărimea animalului, astfel încât să nu existe riscul ca individul să cadă înăuntru şi să moară înecat deoarece nu mai poate ieşi.

                                   

Venin:

Toate speciile de tarantule posedă venin. Deși acesta nu este foarte potent, mușcăturile nu sunt niciodată plăcute.De asemenea ca și orice specie de tarantulă și Acanthoscurria geniculata poate fi imprevizibilă și o mușcătură poate surveni oricând.

Din aceste motive recomandăm atenție maximă când tarantula este hrănită, mutată sau când îi este curațat terariul.

TERARISTICA.RO NU RECOMANDĂ MANIPULAREA TARANTULELOR.



 
Copierea si utilizarea articolelor si imaginilor pe alte pagini web este interzisa. © 2010-2013 Teraristica Romania

SEO Romania Promovat de Director Web Decoratiuni Addsite Push 2 Check ClickLink.ro Inscrie-te in TOP ! TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi www.idesys.ro www.webforest.ro Royalty Free Images MyFreeCopyright.com Registered & Protected

 

jellyfish
jellyfish
jellyfish
jellyfish
Acanthoscurria geniculata - Brazilian Whiteknee Tarantula | Tarantule | Nevertebrate