> Cyriopagopus schioedtei - Malaysian Earth Tiger | Tarantule | Nevertebrate

Teraristica Romania

Cyriopagopus schioedtei - Malaysian Earth Tiger
Tarantule
Scris de Colban Mihai-Codrin   

cyriopagopus-schioedtei-1-

Clasificare:
Regn: Animalia Încrengătură: Arthropoda Clasa: Arachnida Ordin: Araneae Subordin: Mygalomorphae Familie: Theraphosidae Genul: Cyriopagopus Specie: schioedtei



Nume comun:
Malaysian Earth Tiger, Asian Chevron Tarantula.

            

                           

Subspecii:

Momentan nu există subspecii descrise.



Areal de distribuţie:
Arealul de distribuţie include zona peninsulară a Malaeziei.



Habitat:
Habitatul se rezumă strict la pădurile tropicale, găsindu-se de obicei în copaci sau în fisurile stâncilor.



Descriere specie:
Cyriopagopus schioedtei a fost descrisă de Thorell în anul 1891. Este o tarantulă arboricolă, exemplarele adulte atingând dimensiuni cuprinse între 20-22 cm. Carapacea atinge diametrul de 3 cm. Masculii au un colorit verde măsliniu cu striaţii galbene, în timp ce femelele au un colorit negru cu peri roşii şi carapacea verde. Puii stau ascunşi în substrat însă pe măsură ce cresc încep să îşi dezvolte tot mai mult comportamentul arboricol. NU este o specie recomandată începătorilor deoarece sunt foarte rapide şi au un venin destul de potent. Speranţa de viaţă este cuprinsă între 8-10 ani.

Fiind o specie asiatică, exemplarele din acestă specie nu dețin perișori urticanți, pentru a compensa lipsa acestui mecanism de apărare veninul acestei specii este ceva mai potent decât al speciilor din Lumea Nouă.

cyriopagopus-schioedtei-2

Hrănire:
În salbaticie dieta include păsări, insecte, rozătoare mici şi orice alte prăzi pe care le poate vâna. În captivitate sunt hrănite de obicei cu gândaci, greieri, viermi, lăcuste şi pinky ocazional. Sunt vânători oportunişti şi în acelaşi timp au un apetit vorace.



Reproducere:
Au un ritm de creştere rapid, ajungând la maturitate în jurul vârstei de 2 ani. Specia prezintă dimorfism sexual, sexarea putând să se facă după culorile specifice fiecărui gen în parte, enumerate mai sus. Femela depune un egg-sac ce va conţine în medie 100-150 de ouă care vor ecloza în 2-3 luni de la depunere. În sălbaticie sezonul pentru împerechere este în toamnă.



Terariu - amenajare şi necesităţi:
Având în vedere că este o specie arboricolă, înălţimea terariului este mai importantă decât lungimea şi lăţimea, un terariu de 30 cm lungime, 30 cm lăţime şi 40 cm înălţime fiind minimul necesar pentru a găzdui un exemplar adult.
Temperatura optimă trebuie să fie între 22-28 ºC iar umiditatea aerului este recomandat să fie cuprinsă între 70-80%. Substratul folosit de obicei este cel de cocos, deoarece menţine umiditatea cel mai bine.
Terariul trebuie să fie dotat cu o ascunzătoare, care poate să imite un buştean gol pe dinăuntru, pentru a imita cât mai bine habitatul natural şi a crea tarantulei posibilitatea de a se ascunde atunci când se simte ameninţată. Este recomandată dotarea terariului cu un vas cu apă care să ajute la menţinerea umidităţii.

         

            

Venin:

Toate speciile de tarantule posedă venin. Deși acesta nu este foarte potent, mușcăturile nu sunt niciodată plăcute.De asemenea ca și orice specie de tarantulă și Cyriopagopus schioedtei poate fi imprevizibilă și o mușcătură poate surveni oricând.

Din aceste motive recomandăm atenție maximă când tarantula este hrănită, mutată sau când îi este curațat terariul.

TERARISTICA.RO NU RECOMANDĂ MANIPULAREA TARANTULELOR.

cyriopagopus-schioedtei-3

 
Copierea si utilizarea articolelor si imaginilor pe alte pagini web este interzisa. © 2010-2013 Teraristica Romania

SEO Romania Promovat de Director Web Decoratiuni Addsite Push 2 Check ClickLink.ro Inscrie-te in TOP ! TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi www.idesys.ro www.webforest.ro Royalty Free Images MyFreeCopyright.com Registered & Protected

 

jellyfish
jellyfish
jellyfish
jellyfish
Cyriopagopus schioedtei - Malaysian Earth Tiger | Tarantule | Nevertebrate