> Grammostola pulchripes (fostă Grammostola aureostriata) - Chaco Golden Knee | Tarantule | Nevertebrate

Teraristica Romania

Grammostola pulchripes (fostă Grammostola aureostriata) - Chaco Golden Knee
Tarantule
Scris de Radu Teaca   

grammostolla-pulchripes

Clasificare

Regn: Animalia Încrengătură: Arthropoda Clasa: Arachnida Ordin: Araneae Subordin: Mygalomorphae Familie: Theraphosidae Genul: Grammostola Specie: pulchripes (fostă aureostriata)

      

Subspecii:

Momentan nu există subspecii descrise.

    

Nume comun:

Chaco Golden Knee

         

Status de conservare:

Nu este menționată pe listele IUCN sau anexele CITES.

     

Areal de distribuție:

Specia este întâlnită în libertate în nordul Argentinei și estul Paraguay-ului.

grammostola-pulchripes-3

Habitat:

Este o tarantulă terestră din zona Chaco din America de sud. În această regiune se întâlnesc habitate ca: mlaștini, lunci, savană și chiar zone de cactuși.Descriere specie:
Grammostola pulchripes deține perișori urticanți dar este una dintre cele mai calme și docile specii de tarantule - caracteristici care fac ca aceasta să fie o excelentă alegere pentru începatori. Este o tarantulă foarte aspectuoasă, cu peri lungi de culoare deschisă pe întreg corpul și dungi aurii pe picioare, în special pe "genunchi", de unde și numele "Golden Knee". Juvenilii tind să sape mici ascunzători în substrat în care să stea ascunși destul de mult, dar pe parcursul timpului, devenind adulți, vor renunța la acest comportament. În general masculii au o durată de viață de 5-7 ani iar femelele pot atinge până la 20 de ani. Aceste tarantule ating o dimensiune totală (legspan) de 19-22 cm.

                     

Hrănire:
Dieta tarantulelor este compusă din insecte vii - greieri, lăcuste, gândaci, mealworms, superworms, butterworms.

       

Reproducere:

În general ritualul împercherii respectă regulile descrise în articolul ”Tarantule - anatomie și reproducere”. Fiind o specie din genul Grammostola este probabil ca numărul ouălor depuse să fie destul de mare.

                                         

Terariu - amenajare și necesități
Terariul este unul tipic speciilor terestre, înațtime mică și suprafață terestră mai mare, substrat mărunt de cocos cu o grosime de 3-6 cm, de preferat neumezit, vas mare de apă cu adâncime mica, 1-2 ascunzători și după preferințe plante decorative. Temperatura din terariu trebuie să fie între 22 și 28°C iar umiditatea relativă a aerului de 65-75%.

   

Venin:

Toate speciile de tarantule posedă venin. Deși acesta nu este foarte potent, mușcăturile nu sunt niciodată plăcute.De asemenea ca și orice specie de tarantulă și Grammostola pulchripes poate fi imprevizibilă și o mușcătură poate surveni oricând.

Din aceste motive recomandăm atenție maximă când tarantula este hrănită, mutată sau când îi este curațat terariul.

TERARISTICA.RO NU RECOMANDĂ MANIPULAREA TARANTULELOR.

grammostola-pulchripes-2

 
Copierea si utilizarea articolelor si imaginilor pe alte pagini web este interzisa. © 2010-2013 Teraristica Romania

SEO Romania Promovat de Director Web Decoratiuni Addsite Push 2 Check ClickLink.ro Inscrie-te in TOP ! TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi www.idesys.ro www.webforest.ro Royalty Free Images MyFreeCopyright.com Registered & Protected

 

jellyfish
jellyfish
jellyfish
jellyfish
Grammostola pulchripes (fostă Grammostola aureostriata) - Chaco Golden Knee | Tarantule | Nevertebrate