> Lasiodora parahybana - Brazilian Salmon Pink Birdeater | Tarantule | Nevertebrate

Teraristica Romania

Lasiodora parahybana - Brazilian Salmon Pink Birdeater
Tarantule
Scris de Colban Mihai-Codrin   

lasiodora-parahybana-4

Clasificare:
Regn: Animalia Încrengătură: Arthropoda Clasa: Arachnida Ordin: Araneae Subordin: Mygalomorphae Familie: Theraphosidae Genul: Lasiodora Specie: parahybana
   

Subspecii:

Momentan nu există subspecii descrise.

 

Nume comun:
Brazilian Salmon Pink Birdeater.


Areal de distribuție:
Arealul de distribuție cuprinde zonele din nord-estul Braziliei.

lasiodora-parahybana-1

Habitat:
Sunt întâlnite în pădurile tropicale ale Americii de Sud.


Descriere specie:
Lasiodora parahybana a fost descrisă de Mello-Leitão in anul 1917. Este una dintre cele mai mari tarantule din lume, exemplarele adulte atingând în medie 20 cm lungime, însa în unele cazuri femelele pot ajunge și la 25-28 cm lungime și 100 grame. Este o specie terestră, nu are venin foarte puternic însa poate provoca răni destul de grave cu colții ce ating aproximativ 2 cm lungime la exemplarele adulte. Coloritul este uniform, de obicei negru, iar perișorii sunt de culoare roșiatică. Perișorii urticanți sunt destul de periculoși, putând provoca reacții destul de puternice. Au un comportament activ, semi-agresiv și o speranță de viață cuprinsă între 12-15 ani.


Hrănire:
Sunt vânători oportuniști și au un apetit vorace, de aceea în salbaticie se hrănesc cu aproape orice pot vâna, de la insecte la păsări și sopârle. În captivitate pot fi hrănite cu viermi, gândaci, greieri, lăcuste iar ocazional pui de rozătoare sau pasăre.

lasiodora-parahybana-2

Reproducere:
Lasiodora parahybana ajunge la maturitate în jurul vârstei de 2 ani. Au un ritm de creștere accelerat, crescând până la 15 cm lungime într-un singur an. Este o specie des întâlnită în hobby și foarte prolifică, un singur sac de ouă putând să conțină în medie 1200 de oua sau chiar peste 2000 uneori. Sacul este depus de obicei după 6 luni de la împerechere.


Terariu - amenajare și necesități:
Având în vedere caă este o specie terestră, lungimea și lățimea terariului sunt mai importante decât înălțimea, un terariu de 50 cm lungime, 30 cm lățime și 20 cm înălțime este recomandat pentru a găzdui un exemplar adult. O înălțime prea mare a terariului este periculoasă pentru tarantulă, deoarece aceasta se poate cățăra pe pereții terariului iar în urma căderii își poate fractura abdomenul. Temperatura optimă recomandată este de 25-28ºC, cu un nivel al umidității de 60-70%.  Deși își iau apa din hrană, este recomandataă dotarea terariului cu un vas cu apa, pentru a menține mai ușor umiditatea. Ca substrat îl puteți folosi pe cel din fibra de cocos, acesta menținând foarte bine umiditatea necesară.

            

Venin:

Toate speciile de tarantule posedă venin. Deși acesta nu este foarte potent, mușcăturile nu sunt niciodată plăcute.De asemenea ca și orice specie de tarantulă și Lasiodora parahybana poate fi imprevizibilă și o mușcătură poate surveni oricând.

Din aceste motive recomandăm atenție maximă când tarantula este hrănită, mutată sau când îi este curațat terariul.

TERARISTICA.RO NU RECOMANDĂ MANIPULAREA TARANTULELOR.


lasiodora-parahybana-3

 
Copierea si utilizarea articolelor si imaginilor pe alte pagini web este interzisa. © 2010-2013 Teraristica Romania

SEO Romania Promovat de Director Web Decoratiuni Addsite Push 2 Check ClickLink.ro Inscrie-te in TOP ! TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi www.idesys.ro www.webforest.ro Royalty Free Images MyFreeCopyright.com Registered & Protected

 

jellyfish
jellyfish
jellyfish
jellyfish
Lasiodora parahybana - Brazilian Salmon Pink Birdeater | Tarantule | Nevertebrate