> Poecilotheria rufilata - Redslate Ornamental | Tarantule | Nevertebrate

Teraristica Romania

Poecilotheria rufilata - Redslate Ornamental
Tarantule
Scris de Andrei Joita   

Clasificare:

Regn: Animalia Încrengătură: Arthropoda Clasa: Arachnida Ordin: Araneae Subordin: Mygalomorphae Familie: Theraphosidae Genul: Poecilotheria Specie: rufilata

                                     

Subspecii:

Momentan nu există subspecii descrise.

           

Nume comun:

Redslate Ornamental

                          

Status de conservare:

Specia este propusă pentru includerea în apendicele II al CITES, de asemenea specia este prezentă pe IUCN Red List - cu statutul de ”Endangered” datorită defrișărilor din arealul natural, a faptului că masculii adulți ce sunt văzuți de oameni dar și a faptului că exemplare din această specie sunt prinse în sălbăticie pentru a fi vândute terariștilor.

                  

Areal de distribuție:

Este o specie nativă pentru India în regiunile: Kerala, Tamil Nadu.

         

Habitat:

Habitatul speciei îl reprezintă pădurile veșnic verzi și umede din India.

             

Descriere specie:

Poecilotheria rufilata alături de Poecilotheria ornata reprezintă cele mai mari 2 specii ale genului, ambele putand atinge 22 cm legspan. În ciuda faptului că este mai rapidă chiar decât Poecilotheria ornata, care preferă de multe ori să muște în loc să fugă, această specie alege în majoritatea cazurilor să fugă din fața unui potențial pericol. Personal, nu am văzut-o niciodată mușcând sau încercând măcar să atace obiectul cu care încercam să o conving să urce în recipientul în care urma să stea în timp ce făceam diferite schimbări în terariul ei. Exemplarele acestei specii sunt arboricole și deși preferă să se retragă din fața pericolului, au un temperament și o viteză ce impun atenție maximă când interacționăm cu tarantula. Specia este cunoscută în hobby ca cea mai verde tarantulă, asta datorită coloritului său.

                          

Hrănire:

Nu există reguli speciale de hrănire a acestei tarantule, practic singura obligație a proprietarului este să îi ofere hrană, pentru că de aici înainte tarantula se va ocupa de tot.

         

Reproducere:

Nu se cunosc foarte multe în ceea ce ține de comportamentul de împerechere al acestor animale în sălbăticie, totuși în captivitate sunt destul cazuri de împerecheri reușite, cu toate acestea femelele din această specie sunt recunoscute pentru faptul că atacă masculul înca înainte de împerechere.

             

Terariu - amenajare și necesități:

Fiind o tarantulă arboricolă, are nevoie de mai mult spațiu pe verticală decât orizontală, de asemenea crengi pe care să se cațere și eventual o scoarță în care să se poată ascunde. Temperatura din terariu trebuie să fie menținută între limitele 22 - 26 grade Celsius, iar umiditatea relativă a aerului în jurul valorii de 70%. În cazul juvenililor recomandăm un strat ceva mai gros de substrat, pentru a oferi ocazia animalului să își construiască galerii în care să se ascundă.

          

Venin:

Toate speciile de tarantule posedă venin. Deși acesta nu este foarte potent, mușcăturile nu sunt niciodată plăcute.De asemenea ca și orice specie de tarantulă și Poecilotheria rufilata poate fi imprevizibilă și o mușcătură poate surveni oricând.

Din aceste motive recomandăm atenție maximă când tarantula este hrănită, mutată sau când îi este curațat terariul.

TERARISTICA.RO NU RECOMANDĂ MANIPULAREA TARANTULELOR.



 
Copierea si utilizarea articolelor si imaginilor pe alte pagini web este interzisa. © 2010-2013 Teraristica Romania

SEO Romania Promovat de Director Web Decoratiuni Addsite Push 2 Check ClickLink.ro Inscrie-te in TOP ! TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi www.idesys.ro www.webforest.ro Royalty Free Images MyFreeCopyright.com Registered & Protected

 

jellyfish
jellyfish
jellyfish
jellyfish
Poecilotheria rufilata - Redslate Ornamental | Tarantule | Nevertebrate