> Poecilotheria tigrinawesseli - Wessel Tiger | Tarantule | Nevertebrate

Teraristica Romania

Poecilotheria tigrinawesseli - Wessel Tiger
Tarantule
Scris de Andrei Joita   

Clasificare:

Regn: Animalia Încrengătură: Arthropoda Clasa: Arachnida Ordin: Araneae Subordin: Mygalomorphae Familie: Theraphosidae Genul: Poecilotheria Specie: tigrinawesseli

              

Subspecii:

Momentan nu există subspecii descrise.

                  

Nume comun:

Wessel Tiger

                  

Status de conservare:

Specia este propusă pentru includere in apendicele II a CITES, de asemenea specia este inclusă pe IUCN Red List cu statutul de ”Data Deficient” - asta din cauza faptului ca în natură specia a fost găsită în 6 locații, iar descoperirile au for făcute de terariști, nu de biologi. Astfel datele cu privire la numărul și distribuția speciei în libertate sunt puține.

              

Areal de distribuție:

Specia se găsește în natură în India, în regiunile Andhra Pradesh, Chattisgarh, Orissa

                  

Habitat:

Habitatul speciei îl reprezintă pădurile uscate din aceste zone, totuși sunt necesare mai multe date despre habitatul natural și exologia acestei specii.

               

Descriere specie:

Specimenele acestei specii sunt arboricole, cu un temperament asemănător tuturor reprezentanților acestui gen. Din punct de vedere morfologic, specia se aseamănă cu Poecilotheria miranda. Date despre dimensiunea maximă, longevitate sau comportament sunt puține, astfel este greu de descris un model ce să poată fi aplicat majorității exemplarelor. Exemplarul deținut de mine este o femelă juvenilă de aproximativ 10 cm legspan. Deci nu pot să spun prea multe despre ea întrucat Poecilotheriile în acest stadiu stau majoritatea timpului în tunelul sau cuibul pe care și-l construiesc. Ca orice tarantulă din acest gen este foarte rapidă, nu a încercat însă niciodată să muște, caracteristică pe care probabil o va căpăta cu vârsta.

           

Hrănire:

Nu există reguli speciale de hrănire a acestei tarantule, practic singura obligație a proprietarului este să îi ofere hrană, pentru că de aici înainte tarantula se va ocupa de tot.

                       

Reproducere:

Momentan datele cu privire la acest aspect sunt puține, astfel nu se pot face afirmații în ceea ce privește acest aspect. Pe măsură ce noi date vor apărea, acestea vor fi adăugate aici.

                  

Terariu - amenajare și necesități:

Fiind o tarantulă arboricolă, are nevoie de mai mult spațiu pe verticală decât pe orizontală, de asemnea pot fi adăugate crengi pe care animalul să se cațere și eventual o scoarță în care să se poată ascunde. Temperatura si umiditatea relativă a aerului sunt aceleași ca și la celelalte specii aparținând acestui gen și anume: 22 - 26 grade Celsiu temperatură și 70% umiditate relativă.

              

Venin:

Toate speciile de tarantule posedă venin. Deși acesta nu este foarte potent, mușcăturile nu sunt niciodată plăcute.De asemenea ca și orice specie de tarantulă și Poecilotheria tigrinawesseli poate fi imprevizibilă și o mușcătură poate surveni oricând. Trebuie menționat de asemenea și că datele despre veninul acestei specii sunt puține.

Din aceste motive recomandăm atenție maximă când tarantula este hrănită, mutată sau când îi este curațat terariul.

TERARISTICA.RO NU RECOMANDĂ MANIPULAREA TARANTULELOR.

 
Copierea si utilizarea articolelor si imaginilor pe alte pagini web este interzisa. © 2010-2013 Teraristica Romania

SEO Romania Promovat de Director Web Decoratiuni Addsite Push 2 Check ClickLink.ro Inscrie-te in TOP ! TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi www.idesys.ro www.webforest.ro Royalty Free Images MyFreeCopyright.com Registered & Protected

 

jellyfish
jellyfish
jellyfish
jellyfish
Poecilotheria tigrinawesseli - Wessel Tiger | Tarantule | Nevertebrate