> Psalmopoeus cambridgei - Trinidad Chevron Tarantula | Tarantule | Nevertebrate

Teraristica Romania

Psalmopoeus cambridgei - Trinidad Chevron Tarantula
Tarantule
Scris de Robert Carst   

Clasificare:

Regn: Animalia Încrengătură: Arthropoda Clasa: Arachnida Ordin: Araneae Subordin: Mygalomorphae Familie: Theraphosidae Genul: Psalmopoeus Specie: cambridgei

                         

Subspecii:

Momentan nu există subspecii descrise.

                   

Nume comun:

Trinidad Chevron Tarantula

                          

Status de conservare:

Nu este menționată pe listele IUCN sau anexele CITES.

                         

Areal de distribuție:

Așa cum îi spune și denumirea populară specia se găsește în Trinidad.

                    

Habitat:

În sălbăticie exemplarele adulte acestei specii se găsesc în coronamentul arborilor din pădurile Trinidad-ului, juvenilii sunt mai des întâlniți la ascunși în diferite galerii sau ascunzători pe care și le construiesc singuri.

                

Descriere specie:

Specie arboricolă, cu toate acestea specimenele tinere își vor petrece majoritatea timpului în galerii construite din pânză, peste care vor așeza substrat pentru a se camufla.

Prosoma și ophistosoma sunt de culoare verde-maslinie, prezentând desene portocalii pe picioare. Pedipalpii și primele două perechi de picioare sunt mai late spre vârfuri decât cele din spate, cu o îngroșare evidentă a ”scopula pad-ului”, adaptare specifică tarantulelor arboricole. Această tarantulă nu posedă perișori urticanți deși este o specia întalnită în America latină. Unii consideră că Psalmopoeus cambridgei nu este decât o variantă de culoare a Psalmopoeus irminia, existând cazuri în care hibrizi obținuți din exemplare apartinând acestor specii au fost fertili cât și a faptului că Psalmopoeus cambridgei este o specie insulară.
Exemplarele acestei specii sunt rapide, defensive fiind astfel nerecomandată începătorilor. Este considerată de unii crescători drept cea mai agresivă dintre toate speciile reprezentând acest gen. Dimensiuni la maturitate: 16-17 cm, este specia care atinge cele mai mari dimensiuni din gen.

               


Hrănire:

Hrana tarantulelor ar trebui să fie compusă din: gândaci, greieri, superworms, mealworms. Ca regulă generală hrana trebuie oferită o dată la 2-3 zile. Se poate însa aprecia momentul în care aceasta trebuie oferită în funcție de dimensiunile abdomenului tarantulei.

            

Reproducere:

Datorită faptului că este o tarantulă destul de des întâlnită în hobby, încercările de împerechere au fost numeroase, și de asemenea rata de împerecheri reușite este destul de crescută. Din aceste considerente, specia este considerată una din cele mai bune specii pentru o primă încercare de înmulțire, alături de Pterinochilus murinus. Din propria experiență pot să spun că masculii acestei specii sunt destul de sperioși în momentul împerecherii și este posibil ca împerecherea să nu aibă loc imediat, deși femelele au un comportament perfect pentru împerechere se poate ajunge la cazuri în care femela omoară masculul și îl consumă. De asemenea sunt raportate cazuri în care femela depune ouă, dar acestea sunt infertile.

                       

Terariu - amenajare și necesități:

Pentru exemplarele ce au atins maturitatea corporală este recomandat un terariu de 25x25x30 centimetrii (Lxlxh). Cel mai indicat substrat ar fi cocosul, iar grosimea substratului să fie de 7-10 centimetrii. După ce exemplarul atinge 7-8 centimetrii legspan nu trebuie să lipsească niciodată vasul cu apă. Temperatura din terariu trebuie sa fie între limitele 23 - 28° Celsius, iar umiditatearelativă a aerului trebuie sa fie în jurul valorii de 80%.
Fiind o specie care necesită un nivel ridicat al umidității, în terariul unei Psalmopoeus cambridgei se pot întâmpina probleme în combaterea mucegaiului și a apariției și înmulțirii acarienilor. Este recomandat ca terariul să fie foarte bine ventilat și la 2-3 săptămâni este absolut necesar să vă asigurați că nu au apărut acarieni.

                                   

Venin:

Toate speciile de tarantule posedă venin. Deși acesta nu este foarte potent, mușcăturile nu sunt niciodată plăcute.De asemenea ca și orice specie de tarantulă și Psalmopoeus cambridgei poate fi imprevizibilă și o mușcătură poate surveni oricând.

Din aceste motive recomandăm atenție maximă când tarantula este hrănită, mutată sau când îi este curațat terariul.

TERARISTICA.RO NU RECOMANDĂ MANIPULAREA TARANTULELOR.

  

 
Copierea si utilizarea articolelor si imaginilor pe alte pagini web este interzisa. © 2010-2013 Teraristica Romania

SEO Romania Promovat de Director Web Decoratiuni Addsite Push 2 Check ClickLink.ro Inscrie-te in TOP ! TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi www.idesys.ro www.webforest.ro Royalty Free Images MyFreeCopyright.com Registered & Protected

 

jellyfish
jellyfish
jellyfish
jellyfish
Psalmopoeus cambridgei - Trinidad Chevron Tarantula | Tarantule | Nevertebrate