> Psalmopoeus irminia - The Venezuelan Suntiger | Tarantule | Nevertebrate

Teraristica Romania

Psalmopoeus irminia - The Venezuelan Suntiger
Tarantule
Scris de Robert Carst   

Clasificare:

Regn: Animalia Încrengătură: Arthropoda Clasa: Arachnida Ordin: Araneae Subordin: Mygalomorphae Familie: Theraphosidae Genul: Psalmopoeus Specie: irminia

     

Subspecii:

Momentan nu există subspecii descrise.

     

Nume comun:

The Venezuelan Suntiger

             

Status de conservare:

Nu este menționată pe listele IUCN sau anexele CITES.

              

Areal de distribuție:

Așa cum îi spune și denumirea populară specia se găsește în Venezuela.

         

Habitat:

În sălbăticie exemplarele adulte acestei specii se găsesc în coronamentul arborilor, juvenilii sunt mai des întâlniți la ascunși în diferite galerii sau ascunzători pe care și le construiesc singuri, și le căptușesc cu pământ pentru a le camufla.

            

Descriere specie:

Specie arboricolă, cu toate acestea specimenele tinere își vor petrece majoritatea timpului în galerii construite din pânză, peste care vor așeza substrat pentru a se camufla.

Prosoma și ophistosoma sunt de culoare neagră, prezentând desene portocalii pe picioare. Pedipalpii și primele două perechi de picioare sunt mai late spre vârfuri decât cele din spate, cu o îngroșare evidentă a ”scopula pad-ului”, adaptare specifică tarantulelor arboricole. Această tarantulă nu posedă perișori urticanți deși este o specia întalnită în America latină, se consideră astfel că veninul acestei specii este mai potent decât al altor specii de tarantule de pe continentul american, studiile în acest sens sunt însă puține pentru moment. Unii consideră că Psalmopoeus cambridgei nu este decât o variantă de culoare a Psalmopoeus irminia, existând cazuri în care hibrizi obținuți din exemplare apartinând acestor specii au fost fertili cât și a faptului că Psalmopoeus cambridgei este o specie insulară.
Exemplarele acestei specii sunt rapide, defensive fiind astfel nerecomandată începătorilor. Dimensiuni la maturitate: 13-15 cm.

         


Hrănire:

Hrana tarantulelor ar trebui să fie compusă din: gândaci, greieri, superworms, mealworms. Ca regulă generală hrana trebuie oferită o dată la 2-3 zile. Se poate însa aprecia momentul în care aceasta trebuie oferită în funcție de dimensiunile abdomenului tarantulei.

           

Reproducere:

Datorită faptului că este o specie foarte frumoasă de tarantule, încercările de a reproduce această specie au fost numeroase și cele încununate de succes nu lipsesc. Este o specie ușor de găsit la târgurile de profil. Respectarea regulilor expuse în articolul ”Tarantule - anatomie și reproducere” sunt suficiente pentu a garanta o împerchere reușită și creșterea șanselor de a obține pui din această specie.


Terariu - amenajare și necesități:

Pentru exemplarele ce au atins maturitatea corporală este recomandat un terariu de 25x25x30 centimetrii (Lxlxh). Cel mai indicat substrat ar fi cocosul, iar grosimea substratului să fie de 7-10 centimetrii. După ce exemplarul atinge 7-8 centimetrii legspan nu trebuie să lipsească niciodată vasul cu apă. Temperatura din terariu trebuie sa fie între limitele 23 - 28° Celsius, iar umiditatearelativă a aerului trebuie sa fie în jurul valorii de 80%.
Fiind o specie care necesită un nivel ridicat al umidității, în terariul unei Psalmopoeus irminia se pot întâmpina probleme în combaterea mucegaiului și a apariției și înmulțirii acarienilor. Este recomandat ca terariul să fie foarte bine ventilat și la 2-3 săptămâni este absolut necesar să vă asigurați că nu au apărut acarieni.

    

Venin:

Toate speciile de tarantule posedă venin. Deși acesta nu este foarte potent, mușcăturile nu sunt niciodată plăcute.De asemenea ca și orice specie de tarantulă și Psalmopoeus irminia poate fi imprevizibilă și o mușcătură poate surveni oricând.

Din aceste motive recomandăm atenție maximă când tarantula este hrănită, mutată sau când îi este curațat terariul.

TERARISTICA.RO NU RECOMANDĂ MANIPULAREA TARANTULELOR.


 
Copierea si utilizarea articolelor si imaginilor pe alte pagini web este interzisa. © 2010-2013 Teraristica Romania

SEO Romania Promovat de Director Web Decoratiuni Addsite Push 2 Check ClickLink.ro Inscrie-te in TOP ! TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi www.idesys.ro www.webforest.ro Royalty Free Images MyFreeCopyright.com Registered & Protected

 

jellyfish
jellyfish
jellyfish
jellyfish
Psalmopoeus irminia - The Venezuelan Suntiger | Tarantule | Nevertebrate