> Pterinochilus chordatus - Kilimanjaro Mustard Baboon | Tarantule | Nevertebrate

Teraristica Romania

Pterinochilus chordatus - Kilimanjaro Mustard Baboon
Tarantule
Scris de Robert Carst   

   

pterinochilus-chordatus-1

 

  

Clasificare:
Regn: Animalia Încrengătură: Arthropoda Clasa: Arachnida Ordin: Araneae Subordin: Mygalomorphae Familie: Theraphosidae Genul: Pterinochilus Specie: chordatus

         

Subspecii:

Momentan nu există subspecii descrise.


Nume comun:
Kilimanjaro Mustard Baboon.


Statut de conservare:
Specia nu se afla pe listele IUCN sau anexele CITES.


Areal de distribuție:
Etiopia, Kenia, Somalia, Sudan, Tanzania și Uganda


Habitat:
Zone deluroase, calde, cu umiditate crescută. Vegetația este reprezentată de arbuști mici, iarbă, geofiți.


Descriere specie:
Specia a fost descrisă în 1873, de către Gerstäcker.
Morfologia generală este asemănătoare cu a celorlalte specii din acest gen: Pternochilus murinus, Pterinochilus lugardi etc. Pterinochilus chordatus nu crește foarte mult, dimensiunea maximă fiind de aproximativ 13 centimetri.  Culoarea acestei specii este însa diferită de a speciilor congenere: picioarele, pedipalpii și chelicerele sunt bej, gri sau negre în funcție de varietatea de culoare sau de timpul trecut de la ultima năpârlire (cu cât perioada este mai mare cu atât culoarea este mai închisa). Articulațiile picioarelor și pedipalpilor sunt galbene – galbene deschis. Cefalotoracele este de asemenea bej, gri sau negru cu striuri aurii dispuse radiar în jurul foveei ( la unele exemplare aceste striuri lipsesc). În jurul ochilor culoarea este neagră. Partea dorsală a abdomenului este bej, gri sau neagră, iar pe fondul acesta se pot întalni linii, cercuri sau puncte mai închise la culoare.
Receptaculii seminali ai femelei sunt bine individualizați, vizibili la marginea convexă a uterului extern.
Specia este predominant tericolă, astfel că aceste specimene îți vor săpa tunele numeroase și adânci î pamant pe care le vor captuși cu pânză. În general aceste tarantule au un comportament defensiv și sunt foarte rapide, ceea ce nu le recomandă ca o specie potrivită pentru începatori.

  

pterinochilus-chordatus-2

  
Hrănire:
Aceste tarantule nu sunt pretențioase când vine vorba de mâncare, acceptă atât viermi cât și gândaci din toate speciile folosite ca hrană în captivitate.


Reproducerea:
În condiții normale maturitatea sexuala este atinsă în jurul vârstei de 3 ani și a dimensiunii de circa 10 centimetri. Înaintea Împrerecherii femela va fi hranită foarte des, pentru a stimula producerea celulelor sexuale. În momentul împerecherii se recomandă ca în terariu să nu existe lumină puternică, masculul poate fi pus direct în terariul femelei sau poate fi lăsat câteva zile într-o cutie în terariul femelei. Deși în mod normal femela nu este foarte agresivă cu masculul, este posibil ca aceasta să îl atace și să îl omoare dupa împerechere.
După împerechere, sacul cu ouă este depus în medie după circa 30 de zile, iar eclozarea se produce la 40-60 de zile de la depunere. Sacul conține în medie 150-170 de ouă.


Terariu - amenajare și necesități:
Dimensiunea terariului este direct proporțională cu dimensiunea animalului, astfel pentru un juvenil un terariu de 15X10X15 cm (Lxlxh) este suficient, iar pentru o tarantulă adultă dimensiunile cresc astfel: 25x15x20 cm (Lxlxh). Aceste tarantule nu sunt pretențioase în ceea ce privește substratul sau decorul terariului, se recomandă totuși adăugarea unor crengi, lemne, pentru a oferi tarantulei un substrat pe care să își depună pânza. Important este ca tarantulei să i se ofere 15-20 de centimetri de substrat, dat fiind faptul ca aceasta își sapă galerii destul de adânci.
Umiditatea se recomandă a fi în jurul valorii de 60-70%, iar temperatura între limitele 23-25 de grade Celsius ziua și cu 2-3 grade mai scăzută noaptea.

  

pterinochilus-chordatus-3

Venin:

Toate speciile de tarantule posedă venin. Deși acesta nu este foarte potent, mușcăturile nu sunt niciodată plăcute.De asemenea ca și orice specie de tarantulă și Pterinochilus chordatus poate fi imprevizibilă și o mușcătură poate surveni oricând.

Din aceste motive recomandăm atenție maximă când tarantula este hrănită, mutată sau când îi este curațat terariul.

TERARISTICA.RO NU RECOMANDĂ MANIPULAREA TARANTULELOR.

   

 
Copierea si utilizarea articolelor si imaginilor pe alte pagini web este interzisa. © 2010-2013 Teraristica Romania

SEO Romania Promovat de Director Web Decoratiuni Addsite Push 2 Check ClickLink.ro Inscrie-te in TOP ! TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi www.idesys.ro www.webforest.ro Royalty Free Images MyFreeCopyright.com Registered & Protected

 

jellyfish
jellyfish
jellyfish
jellyfish
Pterinochilus chordatus - Kilimanjaro Mustard Baboon | Tarantule | Nevertebrate