> Pterinochilus lugardi - Dodoma Baboon | Tarantule | Nevertebrate

Teraristica Romania

Pterinochilus lugardi - Dodoma Baboon
Tarantule
Scris de Andrei Joita   

  

Clasificare:
Regn: Animalia Încrengătură: Arthropoda Clasa: Arachnida Ordin: Araneae Subordin: Mygalomorphae Familie: Theraphosidae Genul: Pterinochilus Specie: lugardi

                            

Subspecii:

Momentan nu există subspecii descrise.


Nume comun:
Dodoma Baboon


Statut de conservare:
Specia nu se afla pe listele IUCN sau anexele CITES.


Areal de distribuție:

Botswana, Namibia, Africa de Sud, Tanzania, Zambia și Zimbabwe

       

Habitat:

Specia este tericolă, în sălbăticie ea trăiește în galerii subterane.

        

Descriere specie:

Picioare, pedipalpi, chelicere bej/gri. Carapacea gri pal cu striații aurii fine. Partea dorsală a abdomenului gri pal cu pete negre, sternul este negru, fovea este transversă. Receptaculii seminali prezintă un singur lob terminal rotunjit. Lungimea corpului este de aproximativ 3 centimetrii la masculi și 4 centimetrii la femelele adulte. Este o specie terestră ce atinge maturitatea în 2-3 ani. Este o specie cu un temperament agresiv și o potență mare a veninului.

        

Hrănire:
Aceste tarantule nu sunt pretențioase când vine vorba de mâncare, accepta atât viermi cât și gândaci din toate speciile folosite ca hrană în captivitate.

   

Reproducere:

Regulile în ceea ce privește ritualul de împerechere sunt în mare aceleași care se aplică la toate speciile de tarantule, recomandăm totuși grijă sporită dacă femela este în galerii în momentul introducerii masculului în terariul acesteia. Sacul cu ouă poate sa conțină de la 30 până la 180-200 de ouă. Perioada dintre împerechere și depunere poate fi de 20-50 de zile, iar de la depunere la eclozare de 40-50 de zile.
    

Terariu - amenajare și necesități:

Spațiul pe orizontală este mai important decât cel pe verticală. Fiind o specie săpătoare are nevoie de un substrat gros și moale în care să își poată face tunel.

Uneori este necesar să aibă o gaură pe care să o continue ea cu tunel, pentru că de multe ori nu începe singură lucrul. Tarantula face parte din categoria numită în general de pasionați "pethole", adică animalul dumneavoastră de companie va fi reprezentat 95% din timp de o gaură cu ceva pânză pe lângă. Singurul semn că tarantula e bine, fiind dat de faptul că gândacii puși seara în terariu, au dispărut dimineața. După năpârlire, de obicei exoscheletul va fi scos de ea afară din vizuina învelit sau nu în pânză. Din propria experiență, pot spune că tarantula nu are nevoie de mult spațiu, majoritatea timpului stând ascunsă, iar atunci când iese, în general o face pentru a prinde gândacii oferiți ca hrană. Temperatura de confort este cuprinsă între 22 - 27 grade Celsius.


                           

Venin:

Toate speciile de tarantule posedă venin. Deși acesta nu este foarte potent, mușcăturile nu sunt niciodată plăcute.De asemenea ca și orice specie de tarantulă și Pterinochilus lugardi poate fi imprevizibilă și o mușcătură poate surveni oricând.

Din aceste motive recomandăm atenție maximă când tarantula este hrănită, mutată sau când îi este curațat terariul.

TERARISTICA.RO NU RECOMANDĂ MANIPULAREA TARANTULELOR.

 
Copierea si utilizarea articolelor si imaginilor pe alte pagini web este interzisa. © 2010-2013 Teraristica Romania

SEO Romania Promovat de Director Web Decoratiuni Addsite Push 2 Check ClickLink.ro Inscrie-te in TOP ! TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi www.idesys.ro www.webforest.ro Royalty Free Images MyFreeCopyright.com Registered & Protected

 

jellyfish
jellyfish
jellyfish
jellyfish
Pterinochilus lugardi - Dodoma Baboon | Tarantule | Nevertebrate