> P. gutattus - Corn Snake - Morphs I: Varietăți naturale | Familia Colubridae | Serpi

Teraristica Romania

P. gutattus - Corn Snake - Morphs I: Varietăți naturale
Familia Colubridae
Scris de Alexandru Fota   

  

Alabama

Este o varietate naturală, originar din statul Alabama. Femelele dezvoltă un gri închis cu tente metalice ca fundal, în timp ce masculii au tente de culoarea bronzului. Șeile sunt în general maro până la roșu cărămiziu, conturate cu negru. Ochii sunt de obicei maro-auriu, iar modelul de pe burtă este normal. Puii acestei varietăți, când eclozează, seamană cu exemplarele Anerythristic.

  

Clasic, Normal

De aici a pornit totul, clasicul Corn. Mai este cunoscut și sub numele de Carolina. Corpul este roșu-portocaliu cu șeile roșii, conturate cu negru.

                       

clasic-corn-snake
                                                        

Keys

Este o varietate naturală ce se găsește pe insulițele din statul Florida: Bahia Honda, Big Pine, Big Torch, Indian, Key West, Little Pine, Little Torch, Marquesas Keys, Middle Torch, Ramrod, Saddlebunch, Stock Island, Sugarloaf, Summerland și Vaca Key. Înainte a fost clasificat ca subspecie (Rosy Ratsnake - Elaphe gutatta rosacea), dar ulterior a fost reclasificat ca fiind un Corn. Sunt mai mici decât Cornii de pe continent, atingând de obicei dimensiuni între 60 și 90 cm. Pigmentul negru este redus, având un aspect hipomelanistic natural. Fundalul este auriu-gri, iar șeile sunt purpurii până la portocaliu intens. Modelul ventral este șters. În natură se hrănesc în general cu șoparle mici și anolis, însă în captivitate au tendința de a fi mai dificili în hrănire.

 

keys-corn-snake

Fotografiile au fost preluate cu acordul autorului, R. D. Bartlett. Îi mulțumim pentru fotografii și pentru zecile de cărți pe care le-a scris.

 

Miami

O alta varietate naturală care se întâlnește în zona orașului Miami, în sud și vest, Miami-Dade County. Se remarcă datorită contrastului excepțional între fundalul gri-argintiu și șeile portocalii. În hobby se găsesc exemplare care provin din această zonă geografică, însă numele de Corn Miami o primesc și cei care au coloritul ca cei originari. Exemplarele Miami originare ating dimensiuni înte 90 și 120 cm, fiind mai mici ca ceilalți corni "nordici". Puii acestora preferă în general să se hrănească cu șoparle. Crescatorii au împerecheat exemplare Miami cu Corni din alte zone pentru a evita co-sangvinizarea.

     

corn-snake-miami-phase-1

 

corn-snake-miami-phase-2

  

Okeetee

Este o varietate naturală care diferă de ceilalți Corni clasici prin banda neagră din jurul șeilor, care este mai groasă. Fundalul diferă de la portocaliu-maroniu la portocaliu deschis. Primii Okeetee au fost colectați din zona Okeetee Hunt Club din sudul Carolinei. Kathy Love în cartea "Cornsnakes, The comprehensive owners guide", spune că cei mai frumoși Okeetee se pot găsi de-a lungul câmpiilor litorale Atlantice, din estul Carolinei de Nord până în nord-estul Floridei. La fel ca și în cazul varietății Miami, numele de Okeetee se aplică și exemplarelor care nu sunt originare din această zonă, tuturor celor care arată ca aceștia.

 

corn-snake-oketee-head

  

oketee-corn-snake

  

 
Copierea si utilizarea articolelor si imaginilor pe alte pagini web este interzisa. © 2010-2013 Teraristica Romania

SEO Romania Promovat de Director Web Decoratiuni Addsite Push 2 Check ClickLink.ro Inscrie-te in TOP ! TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi www.idesys.ro www.webforest.ro Royalty Free Images MyFreeCopyright.com Registered & Protected

 

jellyfish
jellyfish
jellyfish
jellyfish
P. gutattus - Corn Snake - Morphs I: Varietăți naturale | Familia Colubridae | Serpi