> P. gutattus - Corn Snake - Morphs II: Forme dominante | Familia Colubridae | Serpi

Teraristica Romania

P. gutattus - Corn Snake - Morphs II: Forme dominante
Familia Colubridae
Scris de Alexandru Fota   

  

Buf

Acest morph a fost descoperit în 2001 de Jan Notté din Olanda. Are un efect hipoeritristic asupra coloritului, reducând pigmentul roșu.

Primul Buf a avut ca parinți un Amelanistic și un heterozigot Amelanistic. Fiind diferit la colorit față de ceilalți, Jan a căutat pe Internet informații și i s-a spus că ar fi un Caramel, alții spunând că este un Amber (Caramel x Hypo). Dar acesta nu semana perfect cu niciunul dintre cele doua forme.

În 2004, acest exemplar, o femelă het. Amelanistic a fost împerecheată cu un Amelanistic het. Caramel, pentru a proba dacă este Caramel. Din această împerechere au rezultat 7 pui: doi clasic, un Amelanistic, doi ca mama și încă doi portocalii. Pentru a evita neînțelegerile, cei ca mama au primit numele de Buf (datorită coloritului maroniu cu galben), iar cei portocalii numele de Orange.

În 2006, Jan a împerecheat cei doi Orange. Rezultatul: din 7 pui, toți erau Orange. Dacă aceștia ar fi fost Amelanistic het. Caramel, ar fi trebuit să rezulte pui Butter, nu Amelanistic het. Caramel. Din împerecherea unui Buf cu Orange au rezultat 8 pui: un clasic, 3 Amelanistic, un Buf și un Orange.
În 2007, a împerecheat prima femelă Orange cu un mascul Lavender. Din cei 7 pui, doi au fost clasici, doi Amelanistic, un Buf și doi Orange. Se pare că masculul era het. Amelanistic. Masculul Orange a fost împerecheat cu o femelă Lavender, sora masculului împerecheat cu femela Orange. Din ei au rezultat 9 pui: 6 clasic și 3 Buf. Aceasta a fost dovada care l-a convins pe Jan că este vorba de un nou morph.
În anii următori, au urmat alte încrucișări care au demonstrat că e vorba despre un morph dominant.
 
Tessera
 
La acest morph coloritul este identic ca și în cazul exemplarelor clasice. Mutația constă în modificarea modelului, aceștia având o dungă dorsală, care pornește de la gât spre coadă, cu 1-2 întreruperi în cazul unor exemplare. Modelul lateral este mozaicat. Modelul ventral este redus. Per total, exemplarele Tessera seamănă cu Garter Snake.
 
 În 2007, KJ Lodrigue și Graham Criglow au produs câțiva corni "Stripe" ciudați. Aceștia arătau ca niste Motley, numai că aveau bine conturate marginile modelului. Un mascul a fost trimis lui Don Sodenberg, KJ și Graham păstrând restul. Trei masculi au fost împerecheați cu trei femele neînrudite Extreme Okeetee și cu una Oketee het. Stripe. Una dintre femelele lui KJ și Graham a facut 4 ouă, din care au eclozat pui cu un model normal. Femela het. Stripe a lui Don Sodenberg care a fost împerecheată cu unul din masculi a avut ca rezultat aproximativ jumatate din pui Tessera, restul având obișnuitul model Motley-Stripe. Celelalte doua femele Extreme Oketee au facut ouă din care au eclozat, la fel ca și în cazul lui Don, aproximativ jumatate din pui Tessera.
  
 
Copierea si utilizarea articolelor si imaginilor pe alte pagini web este interzisa. © 2010-2013 Teraristica Romania

SEO Romania Promovat de Director Web Decoratiuni Addsite Push 2 Check ClickLink.ro Inscrie-te in TOP ! TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi www.idesys.ro www.webforest.ro Royalty Free Images MyFreeCopyright.com Registered & Protected

 

jellyfish
jellyfish
jellyfish
jellyfish
P. gutattus - Corn Snake - Morphs II: Forme dominante | Familia Colubridae | Serpi