> Viermi de faina - Mealworms (Tenebrio molitor) | Hrănire nevertebrate | Nevertebrate

Teraristica Romania

Viermi de faina - Mealworms (Tenebrio molitor)
Hrănire nevertebrate
Scris de Alex Balamaci   

 

aa

 

Viermii de faina pe care deseori ii gasim sub denumirea de Mealworms, sunt de fapt larvele provenite din specia de gandaci Tenebrio molitor. La fel ca si restul insectelor holometabole. trec prin 4 stadii de viata plecand de la stadiu de ou, larva, pupa si gandac. Larvele pot atinge dimensiuni intre 2 si 2.5cm , pe cand gandacii pot masura intre 1.25 si 1.8cm

In imaginea de mai jos aveti toate cele 4 stadii de viata.

 

Ciclul de viata la mealworms

 

 

INTREBUINTARI

Viermii de faina sunt folositi in cele mai multe cazuri ca sursa de hrana pt diferite animale, cum ar fi pentru unele specii de reptile, tarantulelor, scorpionilor, pasarilor, chiar si ca momeala pt pesti. Acesti viermi sunt foarte bogati in proteine.

 

REPRODUCERE

O data ce au devenit adulti, gandacii se vor reproduce urmand ca femelele dupa cateva zile de la imperechere sa-si depuna ouale in substrat(de multe ori tarate). O femela poate depune pana la 500 oua, la o singura imperechere. Dupa o saptamana din oua vor iesi primele larve de Tenebrio molitor.

 

STADIUL DE LARVA

Ajunsi in stadiul de larva, viermii vor manca , vor creste si vor naparli in medie de 9-20 ori pana ce exoscheletul va fi prea mic urmand ulterior sa se transforme in pupa.

 

STADIUL DE PUPA

Un vierme de faina poate sta in stadiul de pupa intre 3 - 30 zile, depinzand de temperatura incubarii oualor. Cu cat temperatura este mai ridicata cu atat vor trece mai repede in urmatorul stadiu. Pupa la inceput va avea o culoare albicioasa urmand sa se mai inchida la culoare pe parcurs.

 

CRESTERE SI INTRETINERE

Viermii de faina pot fi crescuti si intretinuti relativ usor. Nu este nevoie de prea mult spatiu pt a-i reproduce. Este nevoie de o cutie de plastic mai adanca in care se va pune substratul(cel putin 10cm de substrat)care este format din tarate sau fulgi de cereale pisate marunt, acestea fiind si principala lor sursa de hrana . O data la 3-4zile trebuie sa li se ofere morcov, mar, cartof, acestea fiind de fapt sursa lor de apa. Cutia cu viermi ar trebui sa stea intr-un loc ferit de lumina si cat mai calduros pt ca viermii sa se poata dezvolta cat mai repede. Cand viermii vor intra in stadiul de pupa vor trebui separate de viermi pt a evita sa fie mancate de catre viermi. Cand nu va mai ramane nimic din acele taratze decat un praf nisipos, atunci e momentul ca substratul sa fie strecurat, separati viermii si schimbat. In cazul in care viermii sunt prea mici pt a fi strecurati, se mai poate adauga substrat peste cel ce trebuie schimbat astfel incat viemii cei mici vor creste si se vor putea strecura cu ajutorul unei site. Gandacii vor fi separati de pupe in alta cutie noua cu tarate, la fel ca si la larve, unde isi vor depune ouale.

 

worm

 

 
Copierea si utilizarea articolelor si imaginilor pe alte pagini web este interzisa. © 2010-2013 Teraristica Romania

SEO Romania Promovat de Director Web Decoratiuni Addsite Push 2 Check ClickLink.ro Inscrie-te in TOP ! TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi www.idesys.ro www.webforest.ro Royalty Free Images MyFreeCopyright.com Registered & Protected

 

jellyfish
jellyfish
jellyfish
jellyfish
Viermi de faina - Mealworms (Tenebrio molitor) | Hrănire nevertebrate | Nevertebrate