> Patologie nevertebrate | Nevertebrate

Teraristica Romania

Patologie nevertebrate

 

 

Nu suntem medici veterinari dar avem în echipă viitori medici veterinari, actuali studenți. Datorită faptului că medicii veterinari români nu știu nimic despre reptile sau nevertebrate și amfibieni și nu învață în facultate nimic despre reptile, vom încerca să vă oferim soluții la probleme de sănătate minore apărute la reptilele din captivitate. Astfel vom aborda subiecte de genul anatomiei animalelor,  deparazitărilor interne și externe, infecții cutanate ușoare, probleme la năpârlire, deficiențe de calciu și alte boli mai des întâlnite în captivitate la reptile și ușor de tratat de către terariști. Sperăm să avem cu timpul colaboratori cu diplomă, medici veterinari capabili, care să ne ajute scriind articole pentru site și dornici să învețe despre reptile cu resurse proprii și după terminarea facultății. Până atunci suntem nevoiți să învățăm singuri să rezolvăm problemele animalelor noastre. Vă urăm totuși să nu aveți nevoie de această secțiune a site-ului Teraristica Romania, o îngrijire corespunzătoare fiind suficientă pentru a nu avea probleme vreodată cu animaluțul dumneavoastră.

Trebuie spus că majoritatea bolilor apărute la animale se datorează unei îngrijiri necorespunzătoare. Astfel lipsa becurilor cu UVB la animalele diurne, lipsa calciului și vitaminelor din dietă, hrănirea deficitară, temperaturile prea mici pentru speciile deținute, apa schimbată rar, umiditatea necorespunzătoare speciei respective precum și alte deficiențe în îngrijirea animalului duc rapid la îmbolnăviri sau decese.

Deci deținerea unui animal sănătos depinde în principal de responsabilitatea deținătorului.


Întrucât în domeniul medical al nevertebratelor cercetarea științifică practic lipsește, nu vă putem prezenta articole științifice și metode medicale de a vă trata animalele. Articolele ce urmeaza au rolul de a vă ajuta să identificați de exemplu o infestare cu viermi nematozi sau alte probleme minore și să le izolați pentru a minimaliza riscurile unei infestări a întregii colecții.

 

 

   

Nr. Titlu articol Autor Afişări
1 Paraziti la nevertebrate Robert Carst 2354
 
Copierea si utilizarea articolelor si imaginilor pe alte pagini web este interzisa. © 2010-2013 Teraristica Romania

SEO Romania Promovat de Director Web Decoratiuni Addsite Push 2 Check ClickLink.ro Inscrie-te in TOP ! TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi www.idesys.ro www.webforest.ro Royalty Free Images MyFreeCopyright.com Registered & Protected

 

jellyfish
jellyfish
jellyfish
jellyfish
Patologie nevertebrate | Nevertebrate