> Familia Iguanidae | Soparle

Teraristica Romania

Familia Iguanidae

 Clasa Reptilia, Ordinul Squamata, Subordinul Iguania, Familia Iguanidae.

Cuprinde genurile Amblyrhynchus, Brachylophus, Conolophus, Ctenosaura, Cyclura, Dipsosaurus, Iguana si Sauromalus.

Aceste soparle de talie mare traiesc in America centrala si nordul Americii de Sud, hrana lor fiind predominant vegetala. Pot fi arboricole sau terestre, o specie interesanta fiind iguana marina de Galapagos (Amblyrhynchus cristatus) care se scufunda in mare pentru a se hrani cu alge.

Familia Iguanidae este poate cea mai cunoscuta familie de soparle, datorita iguanei verzi (Iguana iguana), de departe cea mai populara dintre toate. Atat de populara incat sunt mai multe exemplare inmultite si crescute in captivitate decat in mediul lor natural.

Aproape toate speciile de iguane sunt in pericol de extinctie dn cauza vanarii lor de catre oameni, pentru hrana sau pentru a fi exportate pe piata petshop-urilor din toata lumea, sau pentru ca le-a fost distrus habitatul.

Nr. Titlu articol Autor Afişări
1 Iguana iguana - Iguana verde Colban Mihai-Codrin 6518
Copierea si utilizarea articolelor si imaginilor pe alte pagini web este interzisa. © 2010-2013 Teraristica Romania

SEO Romania Promovat de Director Web Decoratiuni Addsite Push 2 Check ClickLink.ro Inscrie-te in TOP ! TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi www.idesys.ro www.webforest.ro Royalty Free Images MyFreeCopyright.com Registered & Protected

 

jellyfish
jellyfish
jellyfish
jellyfish
Familia Iguanidae | Soparle