> Ephebopus murinus - Skeleton Tarantula | Tarantule | Nevertebrate

Teraristica Romania

Ephebopus murinus - Skeleton Tarantula
Tarantule
Scris de Alex Balamaci   

28 

Clasificare

Regn: Animalia Încrengătură: Arthropoda Clasa: Arachnida Ordin: Araneae Subordin: Mygalomorphae Familie: Theraphosidae Genul: Ephebopus Specie: murinus

   

Subspecii:

Momentan nu există subspecii descrise.

                      

Nume comun:

The Skeleton Tarantula

    

Status de conservare:

Nu este menționată pe listele IUCN sau anexele CITES.

    

Areal de distribuție:

Specia este întalnită în pădurile tropicale de joasă altitudine din Brazilia, French Guiana, Guyana și Surinam.

   

Habitat:

Indivizii aparținând acestei specii trăiesc în păduri, pe solul acestora. Specia este descrisă ca fiind semi-fosorială ceea ce înseamnă că exemplarele își vor săpa tunele subterane.



Descriere specie:

Neagră cu dungi alb-gălbui pe picioare, cefalotoracele cafeniu-bej și abdomenul maroniu închis. Dungile de pe picioare se aseamănă foarte mult cu cele ale exemplarelor din specia Aphonopelma seemani numai că sunt mai gălbui. Picioarele din față sunt mai late spre vârfuri decât cele din spate, asemănându-se la aspect cu cele ale speciilor arboricole. Specie care își petrece majoritatea timpului în galerii subterane, rapidă, defensivă, nerecomandată începătorilor. Această tarantula posedă perișori urticanți dar nu pe abdomen ci pe pedipalpiși chelicere, pe care nu va ezita să-i arunce în cazul în care se va simți amenințată sau deranjată. Dimensiuni la maturitate: 10 - 13cm , în unele cazuri femelele pot atinge 15cm legspan.

      

Hrănire:

Greieri, gândaci, mealworms, superworms, lăcuste. Este o specie vorace asemănându-se la apetit cu Chromatopelma cyaneopubescens. Hrana oferită nu ar trebui să depășească dimensiunea abdomenului tarantulei. între 3-5 greieri pe săptămână în cazul adulților.

    

Terariu- amenajare și necesități:
Terariul - pentru exemplarele ce au atins maturitatea este recomandat un terariu de 30x30x40 (Lxlxh) sau un acvariu de 20-25L (în cazul celor care preferă acvariile pe post de terariu). Cel mai indicat substrat ar fi cocosul, iar grosimea substratului să fie în jur de 15-20 cm deoarece este o specie care își sapă galerii subterane. în cazul în care nu va avea destul substrat, își va face galerii din propria pânză. Nu trebuie să lipsească niciodată vasul cu apă.

Temperatura: 23 - 28°C.
Umiditatea: Specie care necesită un nivel mai ridicat de umiditate undeva la 80%.
Igiena: În general la exemplarele ce au depășit stadiul de pui, se vor găsi resturi de mâncare prin colțurile terariului (de obicei în vasele pentru apă) ce trebuiesc îndepartate cât mai repede posibil pentru a evita apariția acarienilor și mucegaiului. Deoarece specia necesită un nivel mai ridicat al umidității apariția acarienilor este des întalnită în majoritatea cazurilor, așa că cel mai indicat ar fi să verificați o dată la 2-3 saptămâni substratul cu atenție pentru a împiedica apariția acestora. în cazul în care sunt detectați, trebuie înlocuit substratul și spălat cu apă întreg terariul.

         

Venin:

Toate speciile de tarantule posedă venin. Deși acesta nu este foarte potent, mușcăturile nu sunt niciodată plăcute.De asemenea ca și orice specie de tarantulă și Ephebopus murinus poate fi imprevizibilă și o mușcătură poate surveni oricând.

Din aceste motive recomandăm atenție maximă când tarantula este hrănită, mutată sau când îi este curațat terariul.

TERARISTICA.RO NU RECOMANDĂ MANIPULAREA TARANTULELOR.


 
Copierea si utilizarea articolelor si imaginilor pe alte pagini web este interzisa. © 2010-2013 Teraristica Romania

SEO Romania Promovat de Director Web Decoratiuni Addsite Push 2 Check ClickLink.ro Inscrie-te in TOP ! TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi www.idesys.ro www.webforest.ro Royalty Free Images MyFreeCopyright.com Registered & Protected

 

jellyfish
jellyfish
jellyfish
jellyfish
Ephebopus murinus - Skeleton Tarantula | Tarantule | Nevertebrate