> Heterothele villosella - Tanzanian Chestnut | Tarantule | Nevertebrate

Teraristica Romania

Heterothele villosella - Tanzanian Chestnut
Tarantule
Scris de Colban Mihai-Codrin   

Clasificare

Regn: Animalia Încrengătură: Arthropoda Clasa: Arachnida Ordin: Araneae Subordin: Mygalomorphae Familie: Theraphosidae Genul: Heterothele Specie: villosella

   

Subspecii:

Momentan nu există subspecii descrise.

                               

Nume comun:

Black Birdspider Baboon, Tanzanian Chestnut

  

Status de conservare:

Nu este menționată pe listele IUCN sau anexele CITES.
      

Areal de distributie:
Arealul de distribuție include estul Africii, mai exact Tanzania și unele zone învecinate.


Habitat:
Se găsesc în pădurile tropicale din estul Africii, în galerii săpate în pamant.


Descriere specie:
Heterothele villosella a fost descrisă de Strand în anul 1907. Este una dintre speciile relativ mari ale genului Heterothele, exemplarele adulte atingând în medie 8 cm lungime. Este o specie terestră, care face foarte multă pânză și în același timp sapă galerii în care se retrage de fiecare dată când se simte amenințată. Au un comportament semi-agresiv, sunt foarte rapide iar potența veninului este relativ scazută. Culoarea predominantă a corpului este negru iar pe cefalotorace și abdomen apar modele maro. Nu se recomandă ca această specie să se țină în perechi sau grupuri.


Hrănire:
Au un apetit vorace în ciuda dimensiunilor relativ mici. În captivitate se pot hrăni cu gândaci, viermi, în general orice insecte potrivite ca mărime pentru această tarantulă.


Reproducere:
Heterothele villosella are un ritm de creștere rapid, ajungând la maturitate sexuală în jurul vârstei de 1 an. Femelele sunt mai mari decât masculii iar aceștia din urmă prezintă bulbi pe pedipalpi, bulbi ce apar imediat după ce masculul devine adult. Femela depune sacul cu ouă la câteva săptămâni după împerechere, sac pe care de obicei îl păzește. Numărul ouălor variază în funcție de dimensiunile femelei, un sac conținănd între 50-100 de ouă. Coloritul puilor este identic cu cel al adulților.


Terariu - amenajare și necesități:
Un terariu de 20 cm lungime, 10 cm lățime și 20 cm înălțime ar fi de ajuns pentru a găzdui un exemplar adult. Este o specie fosorială deci este recomandat ca substratul să aibă în jur de 10 cm adâncime, deoarece acestea își sapă vizuini în care se ascund. Temperatura optimă în terariu pe timpul zilei ar trebui să varieze între 27-30°C noaptea putând să scadă pană la 24 °C. Nivelul umidității relative a aerului este recomandat să depășească mereu 70%. Se poate dota terariul și cu un vas cu apă care va ajuta la mentinerea umidității relative a aerului.

    

Venin:

Toate speciile de tarantule posedă venin. Deși acesta nu este foarte potent, mușcăturile nu sunt niciodată plăcute.De asemenea ca și orice specie de tarantulă și Heterothele villosella poate fi imprevizibilă și o mușcătură poate surveni oricând.

Din aceste motive recomandăm atenție maximă când tarantula este hrănită, mutată sau când îi este curațat terariul.

TERARISTICA.RO NU RECOMANDĂ MANIPULAREA TARANTULELOR.

 
Copierea si utilizarea articolelor si imaginilor pe alte pagini web este interzisa. © 2010-2013 Teraristica Romania

SEO Romania Promovat de Director Web Decoratiuni Addsite Push 2 Check ClickLink.ro Inscrie-te in TOP ! TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi www.idesys.ro www.webforest.ro Royalty Free Images MyFreeCopyright.com Registered & Protected

 

jellyfish
jellyfish
jellyfish
jellyfish
Heterothele villosella - Tanzanian Chestnut | Tarantule | Nevertebrate