> Chromatopelma cyaneopubescens - Greenbottle Blue Tarantula | Tarantule | Nevertebrate

Teraristica Romania

Chromatopelma cyaneopubescens - Greenbottle Blue Tarantula
Tarantule
Scris de Alexandru Balamaci   

Greenbottle blue

(Chromatopelma cyaneopubescens)

Clasificare:

Regn: Animalia Încrengătură: Arthropoda Clasa: Arachnida Ordin: Araneae Subordin: Mygalomorphae Familie: Theraphosidae Genul: Acanthoscurria Specie: geniculata

   

Subspecii:

Momentan nu există subspecii descrise.

              

Nume comun:

Greenbottle Blue Tarantula

    

Statut de conservare:

Nu este menționată pe listele IUCN sau anexele CITES.

         

Areal de distribție:

Specia este cel mai des întâlnită în Venezuela, în principal în nordul țării.

    

Habitat:

În sălnăticie, indivizii din această specie se găsesc în zonele deșertice cu vegetație reprezentată de arbuști mici, iarbă, geofiți.

         

Descriere specie:

Greenbottle blue este una din tarantulele cu cel mai frumos colorit din lume, la maturitate aceasta având picioarele albastre, cefalotoracele verde metalizat iar abdomenul portocaliu. De asemenea Chromatopelma cyaneopubescens este o specie terestră, rapidă şi de cele mai multe ori preferă să se retragă decât să atace. Rareori poate fi defensivă luând poziţia de atac. Posedă perişori urticanţi pe abdomen. Dimensiuni la maturitate: 12 cm masculii, iar femelele pot ajunge la dimensiunea de 15 - 16 cm legspan.Viteza de creştere la această specie este medie.
       

Hrănire:

Este o specie vorace consumând de cele mai multe ori greieri, gandaci, mealworms, superworms, lăcuste.  Hrana oferită nu ar trebui să depăşească dimensiunea abdomenului tarantulei. Se pot oferi între 3-5 greieri pe săptămână în cazul adulţilor.

          

Reproducere:

Această specie se înmulţeşte destul de greu în captivitate. Masculul este mai mic şi mai sperios decât femela, iar femela mult mai agresivă.

   

Terariu - amenajare și necesități:

Terariul: Pentru exemplarele ce au atins maturitatea este recomandat un terariu de 30x30x25 (Lxlxh) sau un acvariu de 20(în cazul celor care preferă acvariile pe post de terariu). Se poate folosi cocosul sau turba ca şi substrat care sub nici o formă nu ar trebui să fie ud. Substratul trebuie menţinut uscat şi poate fi umezit foarte puţin şi foarte rar(o dată/sapt) în cazul adulţilor. Se poate adăuga un vas mediu cu apă şi se mai pot adăuga beţe uscate în terariu care vor ajuta tarantula în construirea stucturii din pânză.

Temperatura: 26 - 31°C . Poate suporta scăderi de temperatură până la 18°C pentru intervale scurte de timp.
Umiditatea: Aceasta specie nu necesită un nivel ridicat de umiditate deoarece provine din zone foarte calde cu păduri uscate. Este indicat ca umiditatea să se ţină undeva între
40-60% în cazul adulţilor şi juvenililor şi 70% în cazul puilor. În habitatul natural aceste tarantule trăiesc la baza copacilor sau a tufişurilor construindu-şi galerii din pânză.

Igiena: În general la exemplarele ce au depăşit stadiul de pui, se vor găsi resturi de mâncare prin colţurile terariului(de obicei în vasele pentru apă) ce trebuiesc îndepărtate cât mai repede posibil pentru a evita apariţia acarienilor şi mucegaiului. În cazul în care sunt detectaţi acarieni, trebuie înlocuit substratul şi spălat cu apa întreg terariul. În cazul în care va trebui să îi distrugeţi cuibul tarantulei făcut din pânză pentru a scoate resturile de mâncare, aceasta îşi va construi în scurt timp altul sau îl va remodela pe cel deteriorat.

          

DE REŢINUT: umiditatea în exces poate dăuna tarantulei şi poate aduce chiar moartea acesteia!
                                             

Venin:

Toate speciile de tarantule posedă venin. Deși acesta nu este foarte potent, mușcăturile nu sunt niciodată plăcute.De asemenea ca și orice specie de tarantulă și Chromatopelma cyaneopubescens poate fi imprevizibilă și o mușcătură poate surveni oricând.

Din aceste motive recomandăm atenție maximă când tarantula este hrănită, mutată sau când îi este curațat terariul.

TERARISTICA.RO NU RECOMANDĂ MANIPULAREA TARANTULELOR.

Spiderling

Juvenil

 
Copierea si utilizarea articolelor si imaginilor pe alte pagini web este interzisa. © 2010-2013 Teraristica Romania

SEO Romania Promovat de Director Web Decoratiuni Addsite Push 2 Check ClickLink.ro Inscrie-te in TOP ! TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi www.idesys.ro www.webforest.ro Royalty Free Images MyFreeCopyright.com Registered & Protected

 

jellyfish
jellyfish
jellyfish
jellyfish
Chromatopelma cyaneopubescens - Greenbottle Blue Tarantula | Tarantule | Nevertebrate